Efter sju års förväntan och flera förseningar är det äntligen dags för Tesla Roadster att bli verklighet. Elon Musk meddelar att den efterlängtade sportbilen kommer att presenteras senare i år och förväntas levereras till kunderna år 2025.

Lång väntan sedan premiären med Tesla Semi

Tesla Roadster, nästa generation av den snabba sportbilen, först visades upp i samband med Tesla Semis premiär för sju år sedan. Trots de initiala förväntningarna har det dröjt innan bilen nått vägarna, något som Tesla har förklarat med prioriteringar av andra projekt, som Tesla Model Y och Tesla Semi.

Ökad arbetsfart på Tesla Roadster-projektet

Elon Musk meddelar nu att Tesla har beslutat att intensifiera arbetet på Roadster-projektet. Genom att öka upp arbetstakten hoppas företaget kunna snabba på utvecklingen och möjliggöra snar leverans till kunder.

Radikala designmål och samarbeta med SpaceX

Musk avslöjar att designmålen för Tesla Roadster har radikalt ökats, och han beskriver bilen som något unikt som kanske knappt kan kallas en bil. Nästa fas av utvecklingen kommer att involvera ett samarbete mellan Tesla och rymdbolaget SpaceX.

Produktdesign presenteras i slutet av året för möjlig leverans 2025

Enligt Musk är produktdesignen nu färdig, och den kommer att presenteras mot slutet av året. Leveranserna förväntas sedan påbörjas nästa år. Musk förutspår att Tesla Roadster kommer att bli en av de mest häpnadsväckande produktdemonstrationerna genom tiderna.

Snabbare än någonsin: 0 till 96 km/h på under 1 sekund

För de som väntar på den högpresterande sportbilen avslöjar Musk också att accelerationen har förbättrats avsevärt. Tesla Roadster kommer nu att kunna accelerera från 0 till 96 km/h (0-60 mph) på under 1 sekund, vilket markerar en imponerande prestandaökning under de senaste sju åren.

Elon Musks vision för Tesla Roadster tar form

Med Elon Musks senaste uttalanden närmar sig Tesla Roadster verkligheten. Den ökade arbetsfarten och de förbättrade prestandaresultaten antyder att den långa väntan snart kommer att vara över för entusiaster som ser fram emot att uppleva denna banbrytande sportbil på vägarna.