Tech-startupen tendmill har redan signerat flera av landets ledande matleverantörer och  grossister som kunder. Bland dessa hittar du branschjättarna Orkla Foods och Svensk Cater.  Uppstickarens SaaS-tjänst automatiserar tidigare tidsödande upphandlingsprocesser genom  en unik matchningsalgoritm som reducerar tiden lagd per upphandling med över 80 procent.  På knappt ett år har tendmills intäkter ökat med 600 procent och nu står det klart att de  välkomnar Midsona Sverige och Blentagruppen som nya kunder samt tar in 7,5 miljoner  kronor för fortsatt expansion.  

tendmill startades under vintern 2020 av vd Carl Hultberg tillsammans med bolagsbyggarna Hidden Dreams efter att de identifierat ett problem inom livsmedelsindustrin. Upphandlingar är  kostsamma, resurskrävande och tar i snitt hela åtta veckor att genomföra. Och med tendmills tjänst  tar samma arbete två till tre dagar. Nu har matproducenterna Blentagruppen och Midsona Sverige  anslutit till tjänsten. Genom två verktyg, needle och haystack, effektiviserar tendmill kundernas 

anbudsarbete samtidigt som de får hjälp att arbeta datadrivet utifrån statistik på produkt, kategori  och kommunnivå. Vilket ger nya möjligheter till evidensbaserad produktutveckling och inblick i  vilket potential deras sortiment har. 

Tar in miljoner för fortsatt expansion  

tendmill fyller kassan med 7,5 miljoner kronor för att utöka kunderbjudandet samt för att utforska  helt nya marknader. Närmst i tid siktar de på grannländerna i Norden men på sikt andra länder  runtom i Europa. Idag värderas bolaget till strax under 70 miljoner. Bland investerarna i tendmills  fortsatta tillväxt hittar du bland andra Esmaeilzadeh Holding och Holmströmsgruppen.  

–Jag tror stenhårt på tendmill och är stolt över att få vara en del av den här resan som jag vet är  början på vad som kommer revolutionera sättet vi i Sverige och på sikt i Europa arbetar med  livsmedelsupphandlingar. När jag klev in som styrelseordförande för knappt ett år sedan trodde  jag inte att vi redan skulle kolla på andra marknader, men det gäller att smida medan järnet är  varmt och på tendmill är det kokhett just nu, säger Håkan Åkerström, styrelseordförande i tendmill