Taverna Brillo ansöker om konkurs

Restaurang Taverna Brillo vid Stureplan i Stockholm har ansökt om konkurs, det rapporterade Di om på onsdagen. Trots ett försök att ta in nya delägare och återstarta krogen efter en rekonstruktion förra sommaren, lyckades verksamheten inte vända den negativa utvecklingen.

Misslyckad återhämtning efter rekonstruktion

Krogen lyckades inte vända utvecklingen trots rekonstruktionen, berättar Michael Porseryd, vd för Svenska Brasserier, som är huvudägare till Taverna Brillo. “Det är ingen hemlighet att Taverna Brillo kämpat med lönsamheten under lång tid. Tyvärr har vi inte lyckats vända utvecklingen efter rekonstruktionen”, säger Porseryd till Di.

Nya delägare utan framgång

Vid återstarten i höstas kom kockarna och krögarna Danyel Couet och Sebastian Thuresson in som delägare med ”en stor minoritetspost”, som Michael Porseryd uttrycker det. Trots denna satsning blev återöppningen inte framgångsrik.

Taverna Brillo startades av Svenska Brasserier 2011. Krogkoncernen, som siktar på börsnotering, har inga ambitioner att driva restaurang i fortsättningen i lokalen.

De största fordringsägarna är moderbolaget, Svenska Brasserier, och fastighetsägaren SEB Trygg Liv. Skatteverkets tidigare fordran är slutreglerad. Det blir nu konkursförvaltaren som får avgöra om Taverna Brillo ska drivas vidare under tiden man letar en köpare till verksamheten.

Svenska Brasserier ser framåt

Svenska Brasserier driver ett dussintal restauranger i Stockholm, bland andra Sturehof, Riche och Gondolen. Senast öppnade krogkoncernen en stor takservering vid Slussen, Pelago. “Det glädjande är att våra övriga restauranger går så bra”, säger Michael Porseryd.

Trots att Taverna Brillo nu går i konkurs ser Svenska Brasserier en ljus framtid för sina andra etableringar och fortsätter att satsa på nya spännande projekt inom restaurangbranschen.