Syncro Group utökar ledningsgruppen med Pernille C Lotus, VD i Cube Danmark, i syfte att förstärka fokuset ytterligare med inriktning på digital marknadsföring och försäljning för samtliga bolag i koncernen. Pernille C Lotus ingår i ledningsgruppen från och med idag den 23 maj 2022.

Pernille C Lotus är i grunden serieentreprenör och startade som medgrundare sitt första företag inom digitala affärer 2009. Pernille har omfattande kompetens inom digital marknadsföring och försäljning. Samtliga hennes företagssatsningar har bedrivits inom e-handel och social selling. Pernille har etablerat flera företag där hon varit pionjär i upplägget att använda säljkraften från personer med en stor följarskara på bloggar och Instagram. Hon såg tidigt kraften i att koppla ihop dem med produkter och tjänster på e-handelsplattformar. Efter ”proof of concept” från social selling blev det tydligt för Pernille att tidigt starta en Influencer Marketingbyrå då hon förstod att marknaden för denna typ av produktplacering var redo. Pernille startade SMAC Agency 2015 och anslöt tolv av de största influencerserna i Danmark. Ett år senare representerade hon över 80 influencers. Under 2019 slog hon ihop sina två bolag (SMAC Agency och HIPPO Management) med en av Sveriges största Influencer Marketingbyråer WeAreCube och blev då den danska avdelningen för WeAreCube som hon driver som VD.

Syncro Group har sedan 1 januari i år under ledning med då nytillträdde koncernchefen Magnus Winterman sett över alla delar i verksamheten gällande förbättringspotential i syfte att säkerställa att den fortsatta satsningen sker på det mest verksamhetseffektiva sättet.

Försäljning och digital marknadsföring upptar en stor del av Syncro Groups ledningsgrupps fokusområden och det området kommer nu att ytterligare förstärkas genom Pernille i nära samarbete med dotterbolagen i koncernen.

– Jag känner mig hedrad och väldigt stolt över att ledningsgruppen för Syncro Group såg min kompetens och personlighet som en styrka för vår verksamhet. Jag känner starkt för möjligheten att hjälpa och lyfta fram försäljnings- och marknadsområdena inom alla delar av Syncro Group. Jag ser verkligen fram emot den här resan och min personliga passion för att hjälpa oss alla till nästa nivå är stor, säger Pernille C Lotus, VD Cube Danmark.

– Pernille kommer med sin gedigna kunskap inom digital marknadsföring och försäljning att tillföra den kompetens Syncro Group behöver utveckla ytterligare. Med Pernille i ledningsgruppen utökar vi kompetensen för oss att fortsätta driva Syncro Group framåt enligt den strategi bolaget har lagt. Vi är ett snabbväxande bolag som verkar inom tillväxtmarknader där vi behöver ligga i absolut framkant inom alla områden och leda utvecklingen inom de områden vi väljer att etablera eller bredda oss inom, säger Magnus Winterman, VD Syncro Group.

Ledningsgruppen i Syncro Group utgörs från och med idag av Pernille C Lotus, Magnus Winterman (VD och koncernchef), Henrik Sundewall (vice VD och CFO) och Fredrik Gnosspelius (COO).