Epiroc, en ledande leverantör av produktivitets- och hållbarhetslösningar för gruv- och infrastrukturindustrin, har vunnit en stor order från African Rainbow Minerals för leverans av gruvutrustning med låg profil. Utrustningen ska användas vid platina-gruvan Bokoni i Limpopo-provinsen, Sydafrika, som efter en period av underhåll och uppgradering är redo att åter starta verksamheten.

Ordern, värderad till mer än 125 miljoner SEK, innefattar borriggar, lastare och gruvtruckar, alla utrustade med Epirocs telematiklösning Certiq för automatiserad övervakning av produktivitet och maskinprestanda. Dessa maskiner är byggda med en låg profil som är lämplig för den låga takhöjden i Bokoni-gruvan, och har flera avancerade funktioner som ett hydrauliskt pilotstyrsystem för ökad borrprecision.

“Vi är glada över att återigen kunna tillhandahålla utrustning till Bokoni Platinum-gruvan”, säger Helena Hedblom, VD och koncernchef på Epiroc. “Vi ser fram emot att stödja African Rainbow Minerals i deras förbättringar och satsningar för att driva gruvan på ett så produktivt och säkert sätt som möjligt.” Leverans av utrustningen kommer att påbörjas under första kvartalet 2023 och fortsätta in i 2024.