Swappie, som snabbt blivit ett av de mest innovativa och snabbast växande företagen i Europa, annonserade idag en ny satsning inom området för cirkulär teknik. Premium Series, från och med nu tillgänglig på Swappies alla marknader, svarar direkt på konsumenternas huvudsakliga oro när det gäller renoverade telefoner – batteriets hälsa, estetik och funktionalitet.

-Nu fyller vi ett viktigt tomrum på marknaden för renoverad teknik, där vi kan erbjuda en så gott som ny produkt men med 78 % lägre utsläpp, säger Sami Marttinen, Swappies vd och medgrundare.

I en nyligen genomförd studie utförd av Swappie och Kantar tillfrågades konsumenter om varför de väljer att köpa nya telefoner istället för begagnade. En tredjedel (37 %) angav batterihälsa som den främsta anledningen, följt av funktionaliteten hos en ny telefon (26 %) och avsaknaden av slitage (25 %). Samtidigt visar branschdata att nya smartphones genererar över 100 miljoner ton koldioxid per år, där 85-95 % av dessa utsläpp sker under tillverkningsprocessen.

– Vi har en vision om en värld som är mer hållbar, etisk och inkluderade. Med våra kunder i centrum är vi fast beslutna att fortsätta utveckla våra tjänster och möta deras behov och önskemål. Swappie har en unik position då vi utför alla renoveringar i våra egna anläggningar i Europa, äger vår egen försörjningskedja och erbjuder förmåner som garantier och returer. Med vår nya serie gör vi det enklare för konsumenterna att verkligen omfamna cirkulär ekonomi, säger Sami Marttinen, Swappies vd och medgrundare.

Swappie samarbetar även med organisationer som EUREFAS och Right to Repair Coalition. Jori Ahvonen, CTO, betonar vikten av att möjliggöra fri reparation:

– Bryssel föreslog nyligen lagstiftning för att främja konsumenternas rätt att reparera, vilket är positivt. Men vi behöver gå längre och förbjuda alla metoder som begränsar oberoende reparation, som seralisering, begränsningar av reservdelar och tillgång till manualer. Konsumenter bör kunna söka prisvärda och kvalitativa reparationer från vilken leverantör de vill, utan att funktionaliteten försämras på grund av att reparationen utfördes utanför originaltillverkarens nätverk. På så sätt kan vi främja reparation framför nytillverkning, säger Jori Ahvonen.

Swappies Premium Series erbjuder telefoner som uppfyller höga kvalitetsstandarder och är nästan identiska med nya enheter. Varje telefon har genomgått en grundlig renoveringsprocess för att säkerställa att de uppfyller eller överträffar konsumenternas förväntningar. Estetiskt och tekniskt är de felfria, och med 100 % batterikapacitet får kunderna en enhet som håller länge.

Fördelarna med att köpa en renoverad telefon från Swappie är många. För det första bidrar det till att minska elektroniskt avfall och koldioxidutsläpp genom att förlänga enhetens livslängd. Dessutom är priset betydligt lägre än för en helt ny telefon, vilket ger konsumenterna möjlighet att spara pengar utan att kompromissa med kvaliteten.

– Det finns en efterfrågan på renoverade enheter i nyskick, där telefonen inte bara ska fungera optimalt, utan också se ut som ny. Det här är vårt svar på detta behov, säger Casper Andersen, Premium Series Lead på Swappie.

Swappie har redan etablerat sig som en pålitlig och pålitlig aktör på marknaden för renoverade telefoner. Genom att erbjuda 12 månaders garanti och förmåner som garantier och returer ger företaget kunderna trygghet och förtroende för sina köp.

Med introduktionen av Premium Series tar Swappie ännu ett steg mot att främja cirkulär ekonomi och hållbar konsumtion. Genom att erbjuda förstklassiga, renoverade iPhones av högsta kvalitet möter de konsumenternas önskan om att äga en enhet som både fungerar optimalt och ser ut som ny.