Svensk Plaståtervinning fick igår, den 5 dec, ta emot priset Årets Impact-bolag på Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus. Det är mot bakgrund av FN:s globala hållbarhetsmål som DI har instiftat priset som ska delas ut till ett bolag, som utöver att ha en stark tillväxt, också använder företagandet för att påverka samhället i en mer hållbar riktning och genom sitt företagande agerar för att lösa prioriterade samhällsproblem. Priset ska inspirera och lyfta näringslivets roll i hållbarhetsutvecklingen.

Svensk Plaståtervinnings vd Mattias Philipsson tog emot det ärofyllda priset i ett fullsatt Blå hallen. Juryns motivering löd så här:

“Genom en kombination av mod, innovation, kunskap och transparens har årets Impactgasell fört Sverige till en global ledarposition inom plaståtervinning. Investeringarna i en jätteanläggning för att omvandla plastavfall till nya förpackningar i Sverige – i stället för att skicka avfallet utomlands – hjälper bolagets kunder att bidra till en mer hållbar värld men går också i linje med bolagets högt ställda mål. Blir bolaget Sveriges nästa exportsuccé?”

— Jag är oerhört glad för det här fina och framåtblickande priset. Om vi ska få ner utsläppen och beroendet av oljan måste vi göra de kraftansträngningar och investeringar som krävs och jag är tacksam för att våra initiativ uppmärksammas och lyfts fram som inspiration för andra, säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning.

— Genom att lyfta goda exempel vill Dagens industri uppmuntra och inspirera fler företagare att ta ett större ansvar för samhällsutvecklingen, berättar Caroline Åkerlund, redaktör för Di Gasell på Dagens industri.

Prisets jury bestod av Mikael Salo, chefredaktör Aktuell Hållbarhet, representanter från The Swedish National Advisory Board of Impact Investments och hållbarhetsansvariga från DI Gasells samarbetspartners.

Förutom att hylla framstående bolag i Sverige ska priset bidra till att sätta standarden kring vad impact är och varför det är viktigt.