Svenska Sonetel hjälper småföretag över hela världen att spara tid och öka försäljningen genom att erbjuda kundkommunikationslösningar stödda av AI. Bolaget har nu startat byggandet av en ny plattform som kommer att göra det möjligt att snabbt rulla ut nya AI-tjänster för företag. Den första tjänsten som planeras är att automatiskt skapa bloggartiklar för kunderna.

Genom att anpassa bloggartiklarna efter sökmotorernas preferenser (SEO), kommer det leda till ökad trafik från sökmotorer och förbättrad försäljning för företagen. Ett API kommer också att erbjudas på plattformen för enkel integration i andra processer eller appar.

Enligt Precedence research, väntas marknaden för Generative AI (där AI används för att skapa texter, bilder, ljud, etc.) öka med 27 procent per år och nå en total marknad på cirka 118 miljarder dollar år 2032. Bolagets VD, Henrik Thomé, kommenterar: ”Vi ser enastående affärsmöjligheter i att lösa vardagsproblem för entreprenörer med den här AI-tekniken”. Bolaget har skapat ett AI-team på cirka 10 personer som nu arbetar med att bygga den nya AI-plattformen.

”Plattformen är som en fabrik för att skapa nya AI-tjänster”, säger Henrik Thomé. Målet är att över tid erbjuda en brett utbud av verktyg för att underlätta vardagen för småföretag med hjälp av AI. Sonetel riktar sig främst till de över två miljoner småföretag som redan har skaffat ett Sonetelkonto. ”Vårt huvudfokus är att hjälpa småföretag globalt att bli bättre på sin kundkommunikation med stöd av AI”, säger Henrik Thomé. ”Det finns också partnermöjligheter som kan erbjuda minst lika stora affärsmöjligheter”.