Den framstående svenska venture buildern Hidden Dreams har nyligen utnämnt techjuristen Sofia Tångelin till sin senaste partner. Med en gedigen bakgrund inom Försvarsmakten samt erfarenhet från ledande advokatbyråer och investmentbolag, kommer Sofia att spela en central roll i företagets strategiska bolagsbyggande och fortsatta tillväxtresa.

Sofia Tångelin har en imponerande karriär som sträcker sig över en tidsperiod på tio år inom Försvarsmakten. Hennes juridiska banbrytande väg började på en av Sveriges mest respekterade advokatbyråer, Gernandt & Danielsson, där hon påbörjade sin resa in i den komplexa världen av juridik och affärsverksamhet. Därefter följde en framgångsrik period på investmentbolaget EQT, där Sofia ytterligare förfinade sina kunskaper inom rådgivning kring företagsförvärv och kapitalmarknadsfrågor.

De senaste tre åren har Sofia innehaft rollen som chefsjurist på venture buildern Hidden Dreams och fungerat som legal rådgivare till företagets portföljbolag. Denna funktion kommer hon att fortsätta att fylla, parallellt med sitt nya uppdrag som partner. Under sin tid på både EQT och Gernandt & Danielsson specialiserade hon sig inom områden som fusioner och förvärv (M&A) samt kapitalmarknadsfrågor.

“En partner hos oss måste besitta en bred och djup förståelse för verksamheten och dess olika aspekter, och Sofia besitter en rad goda egenskaper som hon kan bidra med, utöver sin gedigna juridiska expertis. Hon är disciplinerad, ambitiös och kreativ i sitt sätt att ta initiativ, och har verkligen bidragit till att lyfta både Hidden Dreams och den svenska startup-scenen till nya höjder. Detta kommer att stärka vår förmåga att fatta strategiskt viktiga affärsbeslut, och i takt med att våra portföljbolag växer och utvecklas, strävar vi efter att kunna erbjuda dem bästa möjliga tillväxt- och exitmöjligheter. Med sin erfarenhet inom M&A är det helt naturligt att höja Sofia till en mer ledande roll inför Hidden Dreams nästa tillväxtfas,” säger Christer Hellström, Styrelseordförande i Hidden Dreams.

Sofia Tångelin har även varit i fokus under det senaste året för sitt arbete som finalist i kategorin “Årets Stjärnskott” vid utmärkelsen Årets Bolagsjurist, och hon är även nominerad till priset “Tech Advocate of the Year” vid Nordic Women in Tech Awards. Hennes engagemang i en rättsfråga som involverar Hidden Dreams och Unum Tax i en framgångsrik tvist mot Skatteverket har också varit av betydelse och bidragit till branschens utveckling.

“Det har verkligen varit ett händelserikt år för mig både karriärmässigt och för Hidden Dreams som företag. Jag ser fram emot att arbeta nära grundarteamet och styrelsen för att forma vår framtida strategi. Det finns många spännande projekt som väntar, redan från hösten. Samtidigt kommer jag fortsätta att engagera mig i frågor som rör entreprenörskap och innovation, och jag ser verkligen fram emot vad framtiden har att erbjuda,” säger Sofia Tångelin, Partner & chefsjurist på Hidden Dreams.

Med Sofia Tångelin i sin nya roll som partner förväntas Hidden Dreams stärka sin position som en ledande aktör inom venture building, samtidigt som hennes unika erfarenheter och kvaliteter kommer att bidra till att forma företagets framgångsrika framtid.