Skanska har skrivit under ett långt hyresavtal för cirka 48 900 kvadratmeter i kontorskomplexet The Eight i Bellevue, Washington, USA. Av denna yta utgör 14 150 kvadratmeter parkeringsplatser. Med detta avtal är nu 72 procent av totalytan uthyrd, vilket markerar det största uthyrningsavtalet i företagets historia. Hyresgästen förväntas tillträda lokalerna i början av 2025.

The Eight, som ligger centralt i Bellevue vid korsningen mellan Northeast 8th Street och 108th Avenue Northeast, representerar Skanskas största satsning på kontorslokaler hittills. Det 67 800 kvadratmeter stora kontorshuset omfattar fyra våningar med parkeringsplatser för hyresgästerna.

Projektet har erhållit certifieringar som WiredScore Platinum och Salmon-Safe, och strävar efter ytterligare certifieringar som LEED Platinum, Fitwel och SmartScore. Skanska är ansvarig för utvecklingen och konstruktionen av byggnaden, som förväntas vara färdigställd under 2024.

The Eight utgör Skanskas sjätte utvecklingsprojekt i Seattle-området i nordvästra USA och är det andra projektet i Bellevue sedan företagets start av kommersiell utvecklingsverksamhet i delstaten Washington år 2011.