Gilion tar in Oscar Werner som ny VD för att etablera tillväxtlån som mainstream inom tech

Gilion, den framstående svenska lån- och tillväxtplattformen tidigare känd som Ark Kapital, har offentliggjort att Oscar Werner kliver in som företagets nya VD. Werner, med en imponerande bakgrund från Sinch, tar över rodret från medgrundaren Oliver Hildebrandt, som nu antar rollen som operativ styrelseordförande. Detta ledarskapsbyte signalerar en ny era för Gilion i dess strävan att göra tillväxtlån till en etablerad finansieringsmetod inom techsektorn.

En erfaren visionär vid rodret

Oscar Werner har gjort sig känd som en framstående ledare inom techindustrin, med en meritlista som inkluderar en framgångsrik period som VD för Sinch. Under hans tid där växte företaget från en omsättning på 400 miljoner dollar till 2,8 miljarder dollar, samtidigt som det etablerade sig som en ledare inom molnbaserad kommunikation. Werner har även tjänstgjort som VD för Tobii Tech, vilket ger honom en djup förståelse för utmaningarna och möjligheterna inom tekniksektorn.

Visionen om framtidens finansiering

Med Werner vid rodret siktar Gilion på att revolutionera sättet som tillväxtlån uppfattas och hanteras inom techindustrin. Genom att utnyttja realtidsdata och AI för kreditbedömningar, strävar Gilion efter att göra tillväxtlån till en mer tillgänglig och attraktiv finansieringslösning för techföretag. Werner betonar vikten av denna förändring och Gilions roll som en pionjär i att omdefiniera finansieringslandskapet för startups.

En global ambition

Gilion står inför en spännande framtid, med planer på att expandera sin verksamhet och fortsätta att bygga upp sin plattform för att stödja techföretags tillväxt på global nivå. Företagets unika tillvägagångssätt för att analysera och finansiera startups baserat på realtidsdata och prediktiva modeller lovar att sätta en ny standard inom finansieringsindustrin.

Stöd från branschledare

Med stöd från ledande investerare och industriexperter, inklusive LocalGlobe, Creandum och en rad framstående unicorn-grundare, är Gilion väl positionerat för att realisera sin vision. Partnerskapet med dessa aktörer understryker förtroendet för Gilions förmåga att driva innovation och tillväxt inom techsektorn.

Framtiden är ljus

Med Oscar Werner vid rodret och en solid grund av stöd och resurser, är Gilion redo att ta sig an utmaningen att omforma techfinansieringen. Genom att erbjuda en ny typ av tillväxtlån som är anpassade för dagens dynamiska och data-drivna värld, siktar Gilion på att bli en central aktör i techföretags framgångssagor framöver.