Under de senaste dagarna har telekomföretaget Sinch genomgått en berg- och dalbana på börsen, vilket har fått investerare att hålla andan. Efter att ha rasat med hela 15 procent, mycket på grund av den Q2-rapport som släpptes fredagen den 21 juli, har företaget imponerat marknaden genom att återhämta sig helt och hållet, och vid börsens stängning den 25 juli handlas aktien återigen på samma nivåer som innan fredagens rapport.

Sinch, med sin huvudsakliga verksamhet inom molntjänster och kommunikationslösningar, är en av Sveriges teknologiska framgångssagor. Bolaget har expanderat globalt och erbjuder en bred portfölj av tjänster som möjliggör för företag att nå sina kunder på ett mer effektivt sätt. Dessutom har Sinch varit en föregångare inom utvecklingen av mobilteknologier, inklusive företagets framstående arbete inom 5G och Internet of Things (IoT).

Företagets kvartalsrapport för det andra kvartalet orsakade dock en betydande oro bland investerarna, vilket ledde till en massiv nedgång i aktiekursen.