I en tid av förändring och utveckling för Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) står det klart att bolagets ledarskap är redo för en ny fas. Med den nuvarande ordföranden Lennart Schuss beslut att inte ställa upp för omval som ordförande, har valberedningen presenterat sitt förslag om en ny kandidat för att leda SBB in i framtiden. Lennart Sten, en namnkunnig profil med en imponerande bakgrund inom fastighetssektorn, är föreslagen att ta över rollen som ordförande vid bolagets årsstämma 2024. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ett välförtjänt ledarskifte

Lennart Schuss, som länge varit en stabil kraft i SBB:s styrelse, har valt att fortsätta bidra till bolagets framgångar som ledamot men lämnar nu över ordförandeklubban. Detta ledarskifte markerar inte bara slutet på en era utan också början på en ny, där Lennart Sten förväntas föra in ny energi och nya perspektiv i styrelsens arbete.

Lennart Stens gedigna erfarenheter

Med en karriär som sträcker sig över flera ledande positioner inom fastighetsbranschen, är Lennart Sten en välrespekterad figur med omfattande kunskap och erfarenhet. Hans tidigare roller inkluderar VD och styrelseordförande för flera bolag, Europachef för GE Real Estate och VD för Fabege. Dessutom har han grundat Svenska Handelsfastigheter och innehar styrelsepositioner i bland annat CLS Holdings och Klarabo. Stens bakgrund och insikter i branschen gör honom till en ideal kandidat för att leda SBB.

Valberedningens ord

Leif West, ordförande i valberedningen, understryker att SBB:s styrelse är stark och erfaren, välutrustad för att hantera bolagets strategiska utmaningar och främja dess utveckling. Lennart Stens långa karriär och djupa förståelse för fastighetsbranschen betonas som avgörande faktorer för hans lämplighet som ordförande.

Lennart Sten själv uttrycker entusiasm inför uppgiften och ser fram emot att, tillsammans med styrelsen och SBB:s medarbetare, fortsätta stärka och utveckla bolaget.

Framtidsutsikter

Med Lennart Sten vid rodret står SBB inför en spännande framtid. Hans ledarskap förväntas inte bara bidra till bolagets strategiska riktning utan också till att fördjupa dess engagemang i samhällsbyggnadsprojekt. Detta ledarskifte symboliserar en ny början för SBB, en tid för förnyelse och fortsatt tillväxt i en bransch som ständigt utvecklas.