I en gastronomisk revolution har Daniel Mancilla, en välkänd entreprenör med en brinnande passion för mat, tillsammans med medgrundaren Juan Ignacio Lopez, skapat något helt nytt i Stockholms matvärld – Salta Pizza. De presenterar en autentisk smakresa till Argentina som är redo att förtrolla matälskare i hela Sverige.

Argentina är en nation med en distinkt pizzakultur, rötterna från de italienska och spanska immigranterna har skapat en unik fusion av smaker som skiljer sig markant från de traditionella italienska pizzorna. Argentinska pizzor kännetecknas av sin generösa användning av mozzarella, rik tomatsås och en rikedom av smakfulla ingredienser.

Salta Pizza strävar efter att hedra det kulinariska arvet genom att erbjuda sina kunder äkta argentinska smaker och upplevelser. Menyn inkluderar inte bara de klassiska mozzarella- och pepperonipizzorna, utan också spännande specialiteter som Provolone con Chimichurri och Empanadas. Dessutom är en argentinsk pizza ofta stor nog för två personer, vilket gör måltiden till en social och njutbar upplevelse.

Denna lansering kommer vid en tidpunkt då Argentina upplever en våg av pizzaentusiasm, och det förväntas att den argentinska marknaden för frysta pizzor online kommer att nå upp till 44,9 miljoner USD år 2023. Salta Pizza strävar efter att erbjuda kunder i Sverige samma autentiska smakupplevelse som har gjort argentinska pizzor så älskade. Detta genom restaurangverksamheten och online försäljningen som snart öppnas.

För att få en djupare förståelse för Salta Pizza och dess filosofi har vi planerat en intervju med ägarna, Daniel Mancilla och Juan Ignacio López. De kommer att dela med sig av sin passion för argentinsk mat och sitt engagemang för kvalitet och livsmedelssäkerhet.

Daniel, som även driver framgångsrika bolag som Maleon och Mancillas, delar med sig av några framgångsrecept och strategier för att driva framgångsrika bolag:

“Välj dina medarbetare och samarbetspartners med omsorg. Omge dig med människor som du tror och lyssna på din magkänsla. Att driva bolag är inte bara ett jobb, det är en livsstil.”

Juan, vad skiljer argentinska pizzor från de traditionella italienska pizzorna som många är vana vid?

“Den argentinska pizzan är extra allt! Med sin krispiga och tjocka botten, vår karakteristiska tomatsås och vår speciella argentinska mozzarella – mycket mozzarella! En argentinsk pizza har en generös form som en skulptur, medan en italiensk pizza kan liknas vid en smal och blygsam fotomodell.”

Argentina är känd för sin kärlek till pizza. Kan ni berätta mer om den argentinska pizzakulturen och vad som gör den unik? Juan och Daniel delar med sig av sin kunskap:

“Den argentinska pizzakulturen går långt tillbaka i tiden, till invandringen på tidigt 1900-tal. Denna kultur handlar om att dela och att vara generös med ingredienser på pizzan. Vår pizza förtjänar respekt – den är smakrik och full av näring, inget halvfabrikat. Allt är gjort från grunden med stolthet.”

Så om du är redo att utforska det argentinska kökets rika smaker och traditioner, behöver du inte boka en flygbiljett till Buenos Aires. Du kan helt enkelt besöka Salta Pizza på Lindhagensgatan 139A i Stockholm eller använda deras cateringtjänster för att ta del av den autentiska essensen av Argentina i Sverige.