Vill du hitta alla ekonomi- och aktienyheter samlade på ett och samma ställe? Då kanske den snabbväxande tjänsten Börskollen är något för dig? Finanstid, som även är en av tjänsten många nyhetskällor, tar en kort pratstund med ägarna Daniel Åstrand och Kristoffer Matsson som berättar mer om börsappen som nyligen har laddats ner över 250 000 gånger sedan lanseringen 2014!

Börskollen är en helt kostnadsfri tjänst som samlar mängder av börs- och ekonominyheter på ett och samma ställe – både som app, på webben och via nyhetsbrev. Tjänsten hämtar automatiskt tusentals nyheter från över 100 olika källor; såsom nyheter, pressmeddelanden, bloggar, videos, analyser, riktkurser, podcasts samt insynshandel och blankningspositioner direkt från Finansinspektionen!

Grundaren Kristoffer Matsson, och nuvarande VD Daniel Åstrand, berättar i denna intervju om hur de har vävt samman sina bakgrunder med kompetens inom bland annat utveckling, affärsutveckling och media, samt ett brinnande intresse för både entreprenörskap, börsen och investeringar, för att skapa den snabbväxande nyhetstjänsten som idag har omkring 200 000 unika besökare varje månad.

Utvecklare med brinnande börsintresse sökte smidigare verktyg

Börskollen såg dagens ljus 2014–2015 då grundaren Kristoffer Matsson och tre andra aktieintresserade utvecklare sökte efter ett smidigt sätt att få ett grepp om det som sker på börsen i takt med att nyhetsflödet kring ämnet växte i styrka och omfattning.

– Börskollen var under de inledande åren ett hobbyprojekt som vi grundare främst drev på kvällar och helger vid sidan av sina ordinarie arbeten, men tjänsten har under åren vuxit i popularitet och vidareutvecklas löpande med allt fler funktioner. Bland annat fler nyhetskategorier och källor, säger Kristoffer Matsson som har bakgrund inom apputveckling och därtill ett stort brinnande intresse för privatekonomi och investeringar.

Här läser du mer och kan enkelt ladda ner Börskollens kostnadsfria app!

Samlar alla typer av nyheter och perspektiv

Vad som gör Börskollen unika är främst att tjänsten samlar nyheter från en stor mängd (över 100 olika) olika källor/perspektiv, men även att den finns både på webben och som app samt även i form av regelbundna nyhetsbrev och i sociala medier. 

– Vår algoritm “taggar” också upp de bolag som omnämns i de olika nyheterna och samlar dessa på respektive bolagssida. Här har vi knutit en väldigt uppskattad funktion i form av vår “bolagsbevakning”, där man som appanvändare gratis kan skapa konto och välja de bolag man vill bevaka lite extra. Sedan kan man luta sig tillbaka och få automatiska pushnotiser varje gång bolagen omnämns i nyheter, oavsett om det rör sig om en artikel, ett blogginlägg, en insynstransaktion eller annan nyhetskategori, berättar Kristoffer. 

Höga betyg på App Store och Google Play

De båda som äger och driver Börskollen idag har ett stort intresse för såväl börsen, som egenföretagande generellt och drivs av att skapa ett grymt verktyg som underlättar för börsintresserade personer att utvecklas som investerare. 

– Det är utmanande att kombinera våra olika kompetenser och tillsammans med alla samarbetspartners konstant utveckla och förbättra Börskollen för varje dag som går. Det är också väldigt motiverande med all positiv feedback som vi erhåller från vår användare, där bland annat över 1 000 appanvändare har betygsatt oss på Google Play och App Store under åren med ett genomsnitt på ca 4,5 av totalt 5 – vilket är riktigt kul, berättar Daniel Åstrand, VD för Börskollen.

– Börskollen är helt enkelt ett väldigt smidigt och tidsbesparande verktyg för att “hålla koll på börsen”, såväl allmänt som för de bolag man vill bevaka lite extra noga, avslutar han.

Här kan du läsa mer om Börskollens historia och ta del av fler intervjuer med grundarna Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand.