Partnerskap för att förbättra lönehanteringen

Remote, den ledande globala HR-plattformen för distribuerade teams, har valt Nium, en global ledare för internationella betalningar i realtid, för att förbättra sin lönehanteringsförmåga över landsgränser. Partnerskapet lanseras globalt vilket gör det möjligt för företag att omedelbart skicka anställdas löner och konsulters arvoden över hela världen.

Behovet av gränsöverskridande betalningar

Då fler verksamheter letar efter nya marknader för att öka tillväxttakten, blir förmågan att anställa och skala upp över gränserna snabbt en avgörande faktor. Samtidigt kan det vara en komplex uppgift för dessa globala företag att hantera lönehantering över åtskilliga länder, med lokala regler, teknik och kulturella normer att ta hänsyn till. För arbetslag som expanderar internationellt tillkommer svåra utmaningar vid skapandet av ett skalbart, säkert och tillförlitligt internationellt lönehanteringssystem. Dessutom måste systemet undvika orimliga valutaväxlings- och transaktionskostnader samt ineffektiva processer.

Remote och Nium – en perfekt match

Idag använder tusentals företag Remote för att hitta, anställa, hantera och betala talang världen över. Nu har den globala HR-plattformen ingått i ett partnerskap med Nium för att expandera deras betalningsförmåga över landsgränser i realtid. Detta gör det möjligt för Remote att fortsätta leverera marknadens bästa lösningar för lönehantering till existerande och nya företagskunder.

Lansering på över 20 marknader

Partnerskapet lanseras först på drygt 20 marknader över Europa, Storbritannien och Asien, och stödjer utbetalningsmetoder inklusive lönehantering för företag och betalning av konsultarvoden. Detta är början på en spännande väg framåt för de båda fintechbolagen, med ytterligare planer att lägga till betalningsrutiner, fler marknader och metoder till deras gemensamma utbud i framtiden.

Citat från Remote och Nium

“Vårt partnerskap med Nium är utformat för att adressera de utmaningar som uppstår när företag blir mer globala. Lönehantering är centralt för varje verksamhet och vårt partnerskap ger kunder ännu större tillit till möjligheten att låta sina arbetslag växa globalt och fortfarande säkerställa utbetalning i tid, varje gång, i medarbetarens lokala valuta — oavsett var i världen de befinner sig,” säger Job van der Voort, VD och medgrundare Remote.

“Om företag vill behålla konkurrenskraft så är det av yttersta vikt att utbetalningar av löner inte bara fungerar, men fungerar felfritt. Vi hjälper Remote att leverera denna väsentliga skillnad till sina kunder och ser fram emot att göra det möjligt för människor och företag världen över att uppnå deras fulla potential av gränsöverskridande realtidsbetalningar tillsammans,” säger Prajit Nanu, VD och grundare Nium.

Fördelar med Niums infrastruktur

Med tillgång till Niums globala betalningsinfrastruktur i realtid kan Remote ge sina kunder tillgång till plånböcker i flera valutor, tillåta finansiering i över 20 lokala valutor och undvika krångel med att skapa och hantera lokala bankkonton. Aktuella valutakurser kan låsas under upp till 24 timmar och konverteras för att skapa löneutbetalning över landsgränser i bulk. Anställdas och konsulters utbetalningar kan skickas via flexibla betalningsalternativ till bankkonton, kort och e-plånböcker i över 220 marknader och mer än 100 betalkorridorer i realtid över hela världen.

Den globala marknaden för lönehantering

Den globala marknaden för lönehantering över åtskilliga länder förväntas närma sig 10,5 miljarder amerikanska dollar vid 2030. En stor del av denna tillväxt är koncentrerad till framväxande marknader, med Filippinerna, Nepal, Indien, Pakistan, Mexiko, Brasilien och Colombia bland länderna i topp tio för löneutbetalning som hanteras av Nium 2023. Idag har fintechbolaget skickat två miljarder amerikanska dollar i löneutbetalning till 134 länder världen runt.

Partnerskapet mellan Remote och Nium representerar ett stort steg framåt för globala företags lönehantering, och bidrar till att skapa en mer sammanhängande och effektiv arbetsmiljö för internationella arbetsteam.