I takt med att vårens första solstrålar gör sitt intåg, introducerar Refurbed en spännande nyhet på den svenska marknaden, ett brett sortiment av rekonditionerade elcyklar, skidor, träningsredskap och andra sportprodukter. Detta steg markerar en ny era för Sveriges snabbast växande marknadsplats för rekonditionerade produkter, där kunder nu kan hitta allt från el-mountainbikes till träningsklockor – alla reparerade och i toppskick, men till ett lägre pris och med minskad miljöpåverkan.

En grön våg över sportvärlden

Refurbed har etablerat sig som ledande inom återanvändning av elektronik i Sverige, med ett omfattande utbud som sträcker sig från mobiltelefoner till robotdammsugare. Nu utökas detta till att även omfatta sport- och fritidsutrustning. Med lanseringen av den nya “Sport”-kategorin understryker Refurbed sitt åtagande mot en mer hållbar konsumtion och visar att företagets ambition sträcker sig långt bortom elektronikens värld.

Therese Almqvist, marknadsansvarig på Refurbed i Sverige, förklarar: “Vårt mål är att göra rekonditionering till normen snarare än undantaget. Genom att utöka vårt utbud till att även omfatta sportprodukter, tar vi ett stort kliv mot vår vision om att bli ett Amazon för hållbara produkter.”

Cyklar och skidor tar täten

Bland de första produkterna att presenteras i det nya sortimentet hittar vi elcyklar och skidor. Elcyklarna, inklusive el-mountainbikes och barncyklar från välkända märken som Bianchi och Merida, erbjuds nu rekonditionerade med 30 dagars provperiod och minst ett års garanti. Skidutrustningen, som omfattar allt från pistskidor till off-piste-modeller från toppmärken som Rossignol och Salomon, följer samma höga standard.

Sverige i fokus

Refurbed har redan etablerat sig som en framgångsrik aktör på den internationella marknaden, med imponerande försäljningssiffror och en nyligen genomförd finansieringsrunda. Sverige, med sitt miljömedvetna konsumentbeteende, utgör en nyckelmarknad för företagets fortsatta expansion. “Svenskar är redan vana vid att handla second hand. Vi ser en stor potential i att introducera rekonditionerat som ett lika hållbart och prisvärt alternativ,” säger Almqvist.

Framtiden för rekonditionerade sportprodukter

Från och med februari 2024 erbjuder Refurbed ett brett utbud av rekonditionerade sportprodukter. Detta inkluderar inte bara cyklar och skidor utan även crosstrainers, löpband, spinningcyklar och smartklockor från ledande varumärken. Produkterna återställs till full funktionalitet, testas noggrant och säljs med garanti, vilket gör dem till ett attraktivt val för miljömedvetna konsumenter.

Med denna expansion visar Refurbed att hållbarhet och kvalitet kan gå hand i hand, även inom sport- och fritidssegmentet. Företaget ser fram emot att välkomna nya och gamla kunder till sin växande familj av rekonditionerade produkter, där varje köp bidrar till en mer hållbar framtid.