Raws sätter in ny växel under sin konvertibelemission. Bolaget tar vara på sina chanser när det kommer till att föra hållbarhet framåt. Deras sugrör i 100 % vass är sugröret som ska ta upp kampen mot papper om att bli ersättaren till det nu förbjudna plastsugrören. 

Inget strösnack utan enbart verklighet – ersättaren till plastsugrör
Raws Sweden AB (publ) och deras sugrör “Straws that don’t suck”, som klingar så bra, är gjort av 100 % svenskt vass. Inga kemikalier, lim, blekningsmedel eller andra skadliga ämnen.

Miljöfrågan är en ekonomifråga, hur än man vill vrida och vända på det. Därför behövs bolag likt Raws, nytänkande människor vars affärsidéer bringar en ny sanning och väg för oss att gå. Affärsidéer som gör det hållbara tänket, skalbart. Globalt konsumeras det enbart i Europa över 35 miljarder sugrör per år, låt det smälta in, per år. Dessa 35 miljarder sugrör är förövrigt dåliga sugrör, vilket menas att de har varit till majoritet plastsugrör som konsumerats, för dess billiga produktion.

Enorm möjlighet på en global massmarknad
Med över 70% av den totala konsumtionen i världen är restaurang, hotell och kaffér den marknaden Raws har valt att satsa mest på. I snitt gör varje enhet av med 25 000 sugrör per år. Med plasten borta är det papper som blir förstavalet – ett val som många restauranger gärna vill slippa och om Raws har något att säga till om så är det vass som ska bli det solklara valet för restauranger.

I en bransch där sugrör globalt omsätter flera miljarder per år kan man se tydliga trender att konsumenten letar efter mer hållbara och naturliga alternativ.

– Sugrör av vass kroknar inte oavsett hur långsamt du dricker. Redan i dagsläget står vi topplistade hos samtliga nationella restauranggrossister, feedbacken vi har fått över vår idé sammanfattas bäst i ett ord, wow, säger Eyoel Lundberg, VD och grundare för Raws Sweden AB.

Konvertibelemission och börsnotering
Bolaget har redan haft en investeringsrunda sedan tidigare, i dagsläget består deras backning av dryga 1000 investerare där samtliga har ett förtroende för det nytänkande och coola företaget, Raws.

Kapitalet från den rundan gick direkt till att ta nästa kliv. Raws investerade inte enbart i världens första helautomatiska lösning för att tillverka sugrör, utan de byggde den själva då den helt enkelt inte fanns att köpa, att gå sin egen väg ligger i deras natur. I nuläget har de en kapacitet att producera 3 sugrör i sekunden, medans bedömningen är att kunna utan tvekan dubbla det tempot och på sikt nå upp till 180 miljoner vassa sugrör per år.