Quickbit lanserar Checkout-tjänst

Quickbit meddelar idag att Quickbit Checkout, den första produkten inom Quickbits B2B-erbjudande Quickbit Merchant, lanseras.

Quickbit Checkout utgör en universell betallösning för kryptovaluta som gör det möjligt för e-handlare att få betalt i ett urval av kryptovalutor från konsumenter. Produkten är baserad på en av de i augusti 2022 förvärvade produktplattformarna och låter konsumenter betala online med kryptovalutor från alla kryptoplånböcker genom att enkelt scanna en QR-kod. E-handlare kommer att kunna använda produkten på sin plattform i ett format som är anpassat efter e-handlarens behov. Quickbit Checkout ger e-handlare både snabbare avräkning och möjligheten att ge sina kunder ytterligare ett val av betalmetod. Quickbit förväntar sig initiala intäkter från Quickbit Checkout från och med Q3 ‘22/23, vilken kommer att öka i takt med att Quickbit adderar fler e-handlare till tjänsten.

Under den fas av mjuklansering och testning av Quickbit Checkout och Quickbit Pay som pågått under hösten har det beslutats att addera ytterligare en funktionalitet till Quickbit Pay innan kommersiell lansering. Quickbit Pay är en av Quickbits egenutvecklade produkter som är utformad för köp-i-app-betalningar via Quickbit App. Den använder Quickbits infrastruktur i grunden och låter användare av Quickbit App göra betalningar online med kryptovaluta, samtidigt som e-handlare får betalt i fiatvaluta. För att förbättra produkten ytterligare arbetar Quickbit nu med att integrera en funktion som även låter konsumenter med externa kryptoplånböcker göra smidiga betalningar via Quickbit Pay. Det förbättrar användbarheten för Quickbit Pay och optimerar Quickbits B2B-erbjudande inom Quickbit Merchant genom att låta e-handlare skräddarsy sin betallösning på det sätt som passar dem bäst inom samma infrastruktur.

”Jag är väldigt glad att äntligen kunna meddela att den första produkten inom vårt Merchant-erbjudande nu är kommersiellt lanserat. Med Quickbit Checkout förväntar vi oss kunna utöka vårt B2B-erbjudande inom nya segment och vertikaler samtidigt som vi har möjlighet att kapitalisera på en bredare användarbas utanför Quickbit App. Det här är ett viktigt steg i vår målsättning om att främja acceptansen för krypto genom att fylla vardagliga finansiella behov”, säger Anders Jonson, Interim VD och Koncernchef i Quickbit.