Quartr, med en global databas av earnings calls och tillhörande dokument som finansiella rapporter och presentationsmaterial, sluter nu ett avtal med Sveriges största nätmäklare Avanza. Avtalet ger Avanza, med nästan två miljoner kunder, tillgång till delar av Quartrs databas via en API-integration.

Quartr passerar med det här avtalet en betydande milstolpe på sin resa med att föra aktörer inom finans närmare varandra. Avtalet innebär att Avanza, med nästan två miljoner kunder, får tillgång till förstahandsinformation från noterade bolag via Quartrs API-lösning. Bolagens earnings calls och tillhörande dokument som rapporter och presentationsmaterial får en ny distributionskanal som hjälper Avanza att bygga starkare kundrelationer, kunderna att ta välgrundade investeringsbeslut och leder till ökad transparens i marknaden.

– Det är väldigt glädjande för oss på Quartr att få hjälpa Sveriges största nätmäklare att förbättra sitt erbjudande och att stärka sina kundrelationer. Det är märkligt att analkytikerkommentarer och avancerade trejdepartsnyckeltal ofta premieras framför bolagens egen förstahandsinformation. Vi är övertygade om att vår API-lösning blir värdeskapande för både investerare och nätmäklare världen över, inte minst för noterade bolag då vi möjliggör för dem att nå ut med sina equity stories till en bredare publik, kommenterar Sami Osman, vd och medgrundare av Quartr.

– Vi är övertygade om att bättre beslutsunderlag leder till mer informerade och genomtänkta investeringsbeslut. Här adderar Quartr en viktig pusselbit – därför kommer det bli spännande att se vad vi kan göra tillsammans för att ge spararna bättre förutsättningar för ett mer lönsamt sparande, kommenterar Nicklas Andersson, sparekonom på Avanza.