Anders Karlsson, tidigare produktchef på Klarna och med erfarenhet från Handelsbanken och Nasdaq, har nyligen påbörjat sin anställning som chef för Produkt & Teknik hos Avanza. Samtidigt har Nicklas Andersson, sparekonom, valt att lämna för att söka nya utmaningar tillsammans med sju andra medarbetare. Det framgår av ett pressmeddelande

Anders Karlsson är nu en del av Avanzas koncernledning, där han är en av tio medlemmar. Han har gedigen erfarenhet inom utveckling och har haft särskilt fokus på produktledning, kundupplevelse och förändringsarbete. Med sin bakgrund inom finanssektorn, inklusive tidigare roller på Handelsbanken och Nasdaq, tillför Anders värdefull kunskap till Avanza.

Åtta personer, inklusive Nicklas Andersson, har meddelat att de kommer att gå över till potentiellt konkurrerande verksamhet. Enligt Avanzas VD, Rikard Josefson, kommer samtliga åtta personer att påbörja nya uppdrag hos Carnegie, det uppger Josefson i DI TV.

Rikard Josefson betonar att det inte finns någon dramatik i situationen och förklarar att Nicklas och de andra sju personerna utgör ett starkt kompisgäng som vill jobba tillsammans igen. De har arbetat på Avanza under lång tid och kommer nu att återförenas med tidigare Avanzaanställda som redan arbetar på Carnegie. Josefson som själv sa upp sig från Avanza i början av april med en önskan om att lämna denna sommar.

Anders Karlsson började sin tjänst hos Avanza förra veckan och har redan visat prov på imponerande ledarskap. Rikard Josefson, VD för Avanza, uttrycker förtroende för att Anders kommer att leda Produkt & Teknik-området till nästa nivå, med fokus på innovation, en användarupplevelse i världsklass och ökad effektivitet.

Avanza är Sveriges ledande plattform för sparande och investeringar med närmare 650 medarbetare. Trots att åtta kompetenta medarbetare har valt att lämna, betonar Rikard Josefson att bolaget har haft en stark tillväxt under de senaste åren. Han poängterar att Nicklas Andersson är en omtyckt kollega och en framstående aktieprofil som kommer att bli saknad. Avanza kommer snart att påbörja rekryteringen av en ny sparekonom för att ersätta Nicklas Andersson.

Under tiden finns privatekonomen Felicia A Schön tillgänglig för att besvara sparrelaterade frågor och ge råd. Avanza strävar efter att erbjuda en stark kundupplevelse och fortsätter att utveckla sina produkter med hjälp av teknikens möjligheter och sin starka innovationskraft.