Det nederländska bolaget Optimizers har förvärvat den svenska e-handelsplattformen Vendre med målet att bli marknadsledande inom eCommerce SaaS i Norden. Optimizers, som grundades 2006, är en leverantör av order-to-delivery lösningar specialiserade på handels- och produktionslogistik med kunder över hela världen. Bolaget har kontor i Nijkerk, Nederländerna, Stockholm och New York med totalt 130 anställda. 

Vendres produktutbud kompletterar Optimizers produktportfölj, vilket är en stor anledning till förvärvet enligt Vendres grundare och VD Karl Kihlbom. “Optimizers har en stark produktportfölj inom integration, säljappar, personalisering & sök för både B2B & B2C, vilket är helt i linje med Vendres vision om vad som ska ingå i ett modernt e-handelssystem för växande företag”, säger han.

Förvärvet av Vendre stärker också Optimizers befintliga nordiska närvaro, en viktig del i bolagets strategi att bli marknadsledande inom eCommerce SaaS i Norden, enligt Stefan van Diggelen, VD på Optimizers. Han berättar att genom förvärvet fördubblas Optimizers marknadsandel inom B2B e-handel i Sverige och att det går i linje med bolagets strategi att erbjuda ett bredare utbud av B2B/B2C-verktyg till befintliga kunder. Optimizers Sverigekontor kommer snart att flytta in i Vendres lokaler i centrala Stockholm.