Skolon växer – i plattformen finns nu över en halv miljon användare som förenklar sin digitala skolvardag och ökar användningen av sina digitala verktyg och läromedel. Med en växande användarcommunity och ökande tillväxt, växer också behovet av att utöka teamet. Ole Lidegran, som närmast varit med och utvecklat friskolekoncernen Lärandegruppen, går nu in som produktchef med fokus på strategisk tillväxt och att skapa ett ännu större användarvärde.

Ole Lidegran kommer närmast från en av landets största friskolekoncerner, Lärandegruppen, där han arbetat som CIO. Under sina 7 år i ledningsgruppen har han både strategiskt och operativt deltagit i arbetet i att öka Lärandes omsättning med 300 %, samtidigt som 13 skolor blivit till 30 och antalet anställda gått från 250 till 800. Nu går Ole Lidegran in som produktchef på Skolon.

– På Lärande var vi tidigt ute med att använda digitala plattformar och verktyg för att främja elevernas lärande. Just att få tekniken att gå hand i hand med Lärandes pedagogiska koncept har bidragit till att öka kvaliteten i undervisningen. Under de senaste fem åren arbetade vi aktivt med Skolon som en bas och digital infrastruktur, något som förenklade för alla involverade i skolorna, oavsett roll och nivå, och från administration till klassrum. Med denna bakgrund ser jag nu fram emot att börja ett nytt kapitel hos Skolon och vidareutveckla plattformen tillsammans med resten av teamet för att skapa ett ännu större användarvärde, berättar Ole.

Oliver Lundgren, VD för Skolon, ser fram emot att välkomna Ole som ny kollega i teamet.

– Jag är mycket glad över att kunna hälsa Ole välkommen till vårt grymma team här på Skolon. Med hans erfarenhet av att vara med på en spännande tillväxtresa och hans kompetens inom edtechbranschen är jag övertygad om att Ole kommer att kunna bidra på ett mycket bra sätt i vår fortsatta tillväxt. Tillsammans skall vi fortsätta utveckla vår plattform för att bidra till att öka användningen av digitala skolverktyg och läromedel, både i Sverige och internationellt.

Ole Lidegran går in som Chief Product Officer & Head of Strategic Growth i Skolon med start augusti 2021 och kommer att leda Skolons framtida produktarbete på nationellt och internationellt plan.