I dag meddelar Sensorem, nästa generations trygghetslarm för seniorer, att bolaget säkrat drygt 4 miljoner kronor i en ny runda från namnkunniga ängelinvesterare. Bland investerarna återfinns Magnus Silfverberg vd Euroflorist, tidigare vd för Betsson och informationsbolaget Bisnode, Pontus Lindwall, vd och grundare av Betsson och Johan Menckel, styrelseproffs.

Investeringen ska i första hand gå till att växa tjänsten mot privatkunder, kommuner och företag i Sverige.

Sensorem innoverar en föråldrad bransch, i ett första steg via ett smidigt och diskret trygghetslarm för seniorer med inbyggd GPS som fungerar överallt: på promenaden, i affären och i hemmet. Sensorem, som grundades i SSE Business Lab och lanserades för cirka ett år sedan växer kraftigt med cirka 25 procent månad för månad.

– Vi vill förändra healthtech-marknaden för seniorer i grunden och möjliggöra för fler att åldras tryggt hemma. Vi står inför en stor samhällsutmaning när vi blir fler äldre som lever längre. Genom att erbjuda trygghet i vardagen som tjänst kan vi stötta äldre och deras familjer att tryggt och kostnadseffektivt förbli självständiga längre. För oss är det viktigt att få in rätt kompetens och jag är glad att kunna välkomna kompetenta investerare som kommer kunna stötta vår tillväxtresa framåt, säger Bobo Delemark, vd och medgrundare av Sensorem.

– Jag har följt Sensorem från dess start och är imponerad över bolagets utveckling så här långt. Det finns ett mycket stort behov och Sensorems produkt har visat sig leverera över förväntan, med robust teknik och nöjda kunder. Jag ser enorm potential och marknad för bolaget. Vi har bara börjat skrapa på ytan inom healthtech för den åldrande befolkningen och jag är väldigt glad att få vara del av Sensorems fortsatta utveckling, kommenterar Magnus Silfverberg, investerare i Sensorem.

Sensorems heltäckande trygghetstjänst består av en uppkopplad larmklocka, app och larmcentral. Om klockans larm aktiveras rings seniorens anhöriga upp i en förbestämd ordning via klockan och larm skickas ut till anhöriga via Sensorem-appen. Om ingen anhörig svarar kopplas larmet vidare till Sensorems egna larmcentral. Utöver larmfunktionalitet finns en rad andra funktioner som säkerställer tryggheten i vardagen, såsom geostaket och inaktivitetsvarning. I dag har Sensorem drygt tusen aktiva prenumeranter fördelat på privatkunder, företagskunder samt kommuner. Trygghetslarmet säljs som tjänst via Sensorems hemsida samt via ett 50-tal återförsäljare och kostar 300kr/mån, där trygghetstjänster, app och Sensorems klocka ingår.

Tjänsten riktar sig i dag framför allt till seniorer men används även som: personligt överfallslarm av kunder i alla åldrar, av personer med demens som nyttjar funktionen geostaket, av yrkesgrupper med förhöjd hotbild så som butiksbiträden, av ensamarbetare eller av föräldrar som vill kunna nå sina barn och kunna se deras position i appen.