Erik Norberg lämnar sitt uppdrag som VD inom Schibstedkoncernen för att satsa fullt ut på att bygga portföljen och driva Nyfikna Investerares fortsatta tillväxtresa som Co-founder, Group CEO och Portfolio Manager.

Som Group CEO för Nyfikna Investerare kommer Erik att driva koncernens tillväxt ur ett övergripande strategiskt perspektiv. Utöver rollen som Group CEO arbetar Erik också som Co-founder samt Portfolio Manager i ett av de dotterbolag som nu sätts upp, där man kommer att fokusera på att vidareutveckla och växa affärsängelnätverket och portföljen med onoterade svenska techbolag i mycket tidigt skede.

”I min nya roll som Co-founder, Portfolio Manager och Group CEO kan jag fokusera fullt ut på att bygga min egen portfölj, samtidigt som jag kommer att accelerera Nyfikna Investerares tillväxt och stötta våra dotterbolags vd:ar på en övergripande strategisk nivå. Det kommer även ges möjlighet att gå in och stötta våra portföljbolag mer aktivt, vilket ska bli superkul!”, säger Erik.

Erik har lång erfarenhet som CEO och chef för större affärsområden inom bl.a. Schibsted, Egmont och Private Equity. I mer än 15 år har han arbetat med internationell expansion och förvärv av tech-bolag med starkt track record. 

“Efter att ha screenat hundratals bolag och investerat i ett tiotal under det senaste året vill vi i nästa steg titta på att sätta upp en fondliknande struktur för att möjliggöra att fler investerare kan få exponering mot Nyfikna Investerares dealflow. Utöver att detta blir en medlemsförmån för våra änglar, kommer vi också att öppna upp för ett fåtal noga utvalda större aktörer som är intresserade av att initialt ”doppa tån” i samtliga bolag genom ett slags index och på sikt direktinvestera i enstaka portföljbolags kommande rundor när de kommit lite längre”, förklarar Erik. 

”Erik har funnits vid min sida sedan start, om än i en mindre formell roll, och att han väljer att avsluta sitt vd-uppdrag inom Schibstedkoncernen för att komma över och bygga Nyfikna med mig är obeskrivligt kul!”, säger Joanna Törngren Redebrant, Founder och Community Curator Nyfikna Investerare Group.

”Nyfikna Investerare har haft en grym start, men det är först nu vår tillväxtresa börjar på riktigt. Vi ser fram emot att kunna nyttja Eriks erfarenheter, expertis och nätverk fullt ut i vår resa som portföljbyggare och det ska bli väldigt spännande att se vad vi lyckas åstadkomma framöver med Eriks fulla engagemang. Vårt huvudsakliga mål sedan start är att bygga portföljer av miljardvärde genom att stötta svenska innovation och impactbolag i tidigt skede”, fortsätter hon och tillägger:

“Nyfiknas tillväxtresa sker parallellt med portföljbolagens och det är just det som gör Nyfikna Investerare så unikt: Vi är investerare men råkade börja bygga bolag som råkade ta sig – allt för att bygga det ekosystem våra portföljer behöver för att komma upp i världsklass. Att vi är transparenta, prestigelösa och möjliggör för vanliga människor att bygga sina onoterade portföljer tillsammans med oss väcker ett stort intresse – vilket vi såklart tycker är superkul!”

 I samband med att Erik tillträder som VD i Nyfikna Investerares holdingbolag utökas såväl dess styrelse samt koncernens ägarlista. Några av profilerna som nu formellt kliver in i styrelsen och som delägare är Johan Flodin, en av Krycheferna som varit med sedan start och tagit bolaget till Unicornstatus, ängelinvesteraren Anna Petersson som till vardags är AI-expert och innovationschef för Highfive i Halmstad, ängelprofilen Cristine Bjärkby som bla sitter i styrelsen för EBAN (European Business Angel Network), samt Carl Palsson, vd för ett av bolagen i Bygghemma gruppen. Sedan start sitter i styrelsen också Johan Ragnar, advokat på Synch Law och Ylva Beck, styrelseproffs, affärscoach och moderator. Styrelseordförande blir Joanna Törngren Redebrant, Founder & Community Curator NI Group.