VC-bolaget Subvenio Invest och mjukvaruentreprenören Jan Gottlander har köpt in sig i det svenska SaaS-bolaget Flowbox. Gottlander har också blivit en del av Flowbox styrelse. Flowbox har utvecklat en plattform för att hjälpa företag återanvända social media-innehåll i sina egna kanaler. Subvenio Invest och Jan Gottlander har köpt aktier till ett värde av nästan 11 miljoner kronor från grundaren och tidigare vd:n Marcus Carloni.

Jan Gottlander är medgrundare av det framgångsrika mjukvarubolaget Snow Software där han senast var Group Vice President med fokus på bolagets internationalisering. 2016 upphörde hans operationella engagemang och idag fokuserar han på sina investeringar i tillväxtbolag inom techsektorn. Han tar med sig över 30 års erfarenhet som entreprenör till Flowbox och kommer att hjälpa företaget med sin go-to-market-strategi, produktutbud och rekryteringar.

”Det finns många utmaningar för tillväxtbolag med internationella ambitioner och jag tycker det är roligt att tillsammans med Subvenio Invest kunna dela med mig av den erfarenhet jag har förvärvat under mina mer än 30 år som entreprenör. Flowbox är ett spännande företag som har visat en imponerande utveckling sedan starten och jag ser fram emot att stödja ledningen vid frågor som exempelvis go to market-strategi, produktutbud och rekryteringar”, säger Jan Gottlander.

Flowbox har attraktiv tillväxt och årliga återkommande intäkter på 85 miljoner kronor. Företaget är lönsamt och har en stark kassaflödesposition. Bland Flowbox cirka 850 kunder finns kända varumärken som Björn Borg, Casall, Outnorth och Havaianas. 2020 investerade norska Viking Venture 80 miljoner kronor i Flowbox för att stödja företagets tillväxt och externa förvärv. Med Subvenio Invest och Jan Gottlander ombord ser Flowbox fram emot att fortsätta sin utveckling och tillväxt med hjälp av erfarna och kunniga investerare.

”Flowbox är ett företag i god utveckling med kunder i 40 länder. Vi välkomnar Subvenio Invest och Jan Gottlander som investerare och ser fram emot att arbeta med bolagets vidareutveckling och tillväxt tillsammans med Jan, grundaren Marcus och bolagets anställda under ledning av VD Eulogi Bordas”, säger Eivind Bergsmyr, ordförande i Flowbox och partner i Viking Venture.