Det tidigare noteringsaktuella tech venture builder-bolaget Meew har per igår beslutat att avbryta sina planer på att notera aktien på handelsplattformen Spotlight Stock Market. Samtidigt meddelade alla ledamöter i styrelse sin avgång.

Det danska techbolaget publicerade ett pressmeddelande igår efter dansk medias rapportering om att Armin Kavousi, vd för Meew saknat den utbildning som han tidigare påstått sig haft. Denna upptäckt ledde nyligen till hans avgång från vd-positionen. Armin hade tidigare påstått sig ha en masterexamen i Neurovetenskap från Aston University, i Birmingham. Enligt avslöjandet stämde inte den meriten.

Meew:s tidigare styrelse bestod av ordförande Sam Jalaei, vice ordförande Anders Wall samt styrelseledamöterna Gitte Jürgens och Thomas Ramsøy.

Avslöjandet resulterade även i att flera investerare valt att hoppa av noteringen. Meew var mitt uppe i en kapitalanskaffning inför den tidigare planerade noteringen, teckningsperioden hade pågått sedan 21 februari. Meew erhöll godkännande för notering i mitten av februari.

“Efter att vi fick reda på Armin Kavousis felanvändning av titlar under gårdagen har vi försökt att återetablera det nödvändiga förtroendet bland investerare, men vi måste inse att det inte har varit möjligt. Styrelsen har därför beslutat att avbryta planerna på att notera företaget. Vi anser att det är rätt beslut för företaget, investerare och marknaden under dessa omständigheter”, sade den avgående ordförande Sam Jalaei.