Efter en turbulent period av obestånd och konkursansökan har den svenska elmotorcykeltillverkaren Cake hittat en räddning i form av en norsk investerare och bilhandlare.

En smärtsam vändpunkt för Cake

I början av året skakades den framstående tillverkaren av eldrivna motorcyklar av en finansiell kris som ledde till en konkursansökan. Stefan Ytterborn, medgrundare och vd för Cake, beskrev händelserna som sorgliga och onödiga, samtidigt som han uttryckte osäkerhet om framtiden för företaget.

Ny ägare från Norge tar över stafettpinnen

Efter en förlängd budgivningsperiod har den norske investeraren Espen Digernes, även vd för Brages Bilforretning AS, lagt ett bud och därmed förvärvat Cake. Prislappen för affären förblir okänd för tillfället.

Djupa fickor och erfarenhet av bilbranschen

Espen Digernes, med en förmögenhet på 138 miljoner norska kronor, enligt uppgifter från 2022, blir nu den nya ägaren av företaget. Han är inte bara en framstående investerare utan också vd för Brages Bilforretning AS, en återförsäljare av bilmärken som Lexus och Toyota i olika norska städer.

Konkursboets värden och utmaningar framöver

Cake, som nu ägs av Digernes, inkluderar tillgångar som fordon och komponenter till ett värde av 208 miljoner kronor. Dessa tillgångar finns huvudsakligen i Sverige, men även i USA och Taiwan. Framtida utmaningar och planer för Cake under ny ägare återstår att avslöjas.

Vägen framåt för Cake

Cake, som nu har en ny ägare och förhoppningsvis en stabilare ekonomisk grund, kan nu sikta på att återhämta sig från den tidigare turbulensen och fortsätta sitt engagemang för elektrifiering av motorcykelindustrin.