Den välrenommerade hamburgerproducenten har varit verksam sedan 1980-talet och har sin fabrik i Älvsjö. Där görs hamburgare enligt 400 olika recept och i 50 olika storlekar, som sedan säljs till restauranger och grossister i hela Sverige.

– Det här är verkligen ett guldkorn och ett välkänt namn inom foodservice. Tidigare har vårt fokus legat mycket på dagligvaruhandeln så det här känns extra bra och fungerar bra ihop med våra andra bolag, säger Christian Fabjan.

För Stefan Grahn, vd för Nacka köttprodukter, är det med trygg hand han lämnar över företaget till C/o Mathantverkarna.
– Det här har varit mitt hjärtebarn sedan 1996, så det är klart att det är lite sorgligt. Samtidigt känns det otroligt spännande
och riktigt, riktigt bra. Det är helt rätt konstellation som tar över och hade det inte känts rätt hade jag inte gått vidare med försäljningen av bolaget, säger han.

I år firade Nacka köttprodukter 40 år och enligt Stefan Grahn har styrkan hela tiden varit det nära samarbetet med kunderna.
– Vi har hela tiden jobbat tätt ihop med
våra kunder och leverantörer, och producerat hamburgare efter kundens önskemål. Jag är stolt över vad vi åstadkommit.

c/o Mathantverkarna planerar att ta företaget vidare tillsammans med ytterligare förvärv under kommande år.
– Vi kan verkligen stå bakom allt Nacka kött gjort. Och det ska bli spännande att se hur företaget kan utvecklas tillsammans med våra andra bolag, säger Christian Fabjan.

– Verksamheten blir starkare genom detta förvärv och uppvisar en mycket bra blandning av kompetens och kapital när det gäller ägare, styrelse och ledning. Koncernen är väl riggad för tillväxt, säger Anna Hedström, Norrlandsfonden.