Nets, en del av den ledande europeiska betalleverantören Nexi Group, har förvärvat det tyska företaget Orderbird. Företaget är en ledande leverantör av integrerade mjukvarulösningar för betalterminaler inom den europeiska tjänstesektorn.

Redan innan förvärvet har Nets varit en mångårig delägare och aktieägare i Orderbird genom sitt tyska bolag Concardis. Affären följer efter att Nets tidigare ökat sin andel i Orderbird, och stärker därmed Nets ytterligare på marknaden inom bland annat hotellbranschen, där Nets och Concardis redan har en stark profil. Varumärket Orderbird kommer att bibehållas och bolaget kommer framöver att fungera som en egen affärsenhet inom Nets/Nexi.

Orderbird erbjuder mjukvarulösningar och kompletterande tjänster till tjänstesektorn i Tyskland, Österrike, Schweiz och Frankrike. Företagets mjukvarulösningar hjälper sektorn att bedriva verksamheten mer effektivt och genom att effektivisera mobila beställningsprocesser, som exempelvis bokningar och menyuppdateringar, datainsamling i butik och digitala betalsätt – allt baserat på en komplett molnlösning.

Robert Hoffman, vd för Nets Merchant Services och Concardis, säger:

“Tillsammans med Orderbird ser vi fram emot att ytterligare stärka vår position på den integrerade mjukvarumarknaden och därigenom förbättra erbjudandet till kunder inom tjänstesektorn. Vårt mål är att säkerställa att europeiska företag drar nytta av digitala betalningar genom lösningar som Orderbirds vertikalt fokuserade plattform, som förbättrar kundupplevelsen samtidigt som företag kan öka effektiviteten. Vi är stolta över att välkomna Orderbird till Nets och Nexi-familjen.

Efter förvärvet kommer Nets att äga 100 procent av Orderbird. Efter transaktionen genom Nets kommer Nexi att äga 100 procent av Orderbird med en sammanlagd summa på cirka 100 miljoner euro inklusive tidigare aktieköp.