Streamingtjänsten Netflix har tidigare beskrivit problematiken kring att deras användare delar lösenord och konton med personer utanför hushållet. Nu tar streamingjätten till med åtgärder riktade mot olika geografiska platser, däribland Sverige och övriga Norden där streamingtjänsten är populär. Totalt träder de nya reglerna i kraft i över 100 länder.

“Med start i dag kommer vi att börja skicka ut det här e-postmeddelandet till medlemmar som delar Netflix utanför sitt hushåll i Sverige”, skriver Netflix i ett pressmeddelande på onsdagen.

Enligt bolaget är ett Netflix-konto avsett för ett hushåll, det vill säga att alla som bor i samma hushåll kan använda Netflix var de än befinner sig – hemma, när de är på språng, på semestern.

De strängare reglerna blev först utvärderade i Latinamerika, där Netflix först observerade en minskning av antalet prenumerationer. Emellertid har dessa otillåtna användare sedan blivit mer medgörliga och börjat betala för egna Netflix-konton eller extra avgifter som tillåter att man delar kontot med flera användare. Det har i sig ökat företagets intäkter. Nu har bolaget visionen om att denna trend kommer efterföljas i de övriga geografiska platserna där reglerna träder i kraft.

“Vi är medvetna om att våra medlemmar har stora valmöjligheter när det gäller underhållning. Därför fortsätter vi att investera stort i en mängd olika nya filmer och serier – så att det alltid finns något bra att se på Netflix, oavsett smak, humör, språk och vem du tittar med”, avslutar bolaget sitt pressmeddelande.

Bolaget meddelar att mejlet som kommer skickas ut till prenumeranter i Sverige kommer se ut så här: