I veckan meddelade MoveByBike att man genomföra ett villkorat förvärv av Bzzt och återställer därmed eget kapital. Tillsammans har de avsikt att revolutionera miljövänliga leveranslösningar med två fokus – effektivitet och lönsamhet.

MoveByBike är ett logistikföretag som använder eldrivna lastcyklar och verkar i Sveriges tre största städer. Med en hög lastkapacitet och ledande fordon på marknaden samarbetar de redan med många av de mest framstående företagen inom e-handel och livsmedelsbranschen. Genom att förvärva Bzzt kommer de att kunna erbjuda ännu snabbare leveranser, med Bzzt:s eldrivna mopeder som möjliggör expressleveranser inom timmar.

Båda företagen delar en gemensam vision om att göra städer mer hållbara, där utsläppsfria transport- och logistiklösningar bidrar till en förbättrad miljö för invånarna. Genom sitt samarbete kan de inta en helt ny position på marknaden och främja den positiva trenden för utsläppsfria leveranser. Utöver de positiva miljöaspekterna kommer samgåendet också leda till snabbare lönsamhet och minska kapitalbehovet.

”Att bolagen går ihop skapar en ny position där vi tillsammans kommer utveckla och skapa helt nya förutsättningar, både för cykellogistiken och bolagen. Jag är stolt över förtroendet att bli vd för båda bolagen och ser fram emot arbetet som väntar. Att vi genom förvärvet kommer närmare positiva kassaflöden och återställer eget kapital skapar nya förutsättningar att bygga verksamheterna på. Sammanslagningen kommer också innebära stärkt konkurrenskraft där vi tillsammans blir en större aktör och partner för e-handlare och kunder”, säger Lisette Hallström, VD MoveByBike.

”Genom att kombinera våra styrkor kan vi bli en ledande aktör inom segmentet. Vår digitala plattform gör att vi snabbt och enkelt kan koppla ihop oss med e-handlare och butiker, så att vi blir en förlängning av deras egna system. Kombinationen med MoveByBikes operationella erfarenhet och styrka gör oss väldigt attraktiva som logistikpartner”, säger Sven Wolf, VD Bzzt.

Förvärvet innebär att ny styrelse kommer tillsättas där Bzzt kommer nominera Sven Wolf till styrelseordförande.