Styrelsen för Safe Lane Gaming har idag utsett nuvarande CCO, Arvid Klingström, till ny vd, som en del av Bolagets nästa utvecklingsfas. Arvid tillträder den nya tjänsten den 1 september 2022 och ersätter därmed nuvarande vd, Jesper Nord, som i sin tur tar helhestansvaret för det helägda dotterbolaget Battlecamp AB.

– Med Arvids kompetens och bakgrund inom spelbranschen följer det sig naturligt att han får ett helhetsansvar att driva verksamheten framåt. Genom vd-rockaden skapar vi även ett tydligare fokus på Battlecamp där Jesper har haft en central position i utvecklingen av spelet sedan dag ett, säger Björn Mannerqvist, styrelseordförande i SLG.

Innan Arvid Klingström tillträdde rollen som CCO på SLG i maj så arbetade han som Head of Player Services på Paradox Interactive under två år. Dessförinnan arbetade han som Head of Studio i Stockholm hos Candy Crush-utvecklaren King under fem år.

– Det glädjer mig att få leda SLG in i nästa fas. Marknaden för Hyper Casual-segmentet och mobilspel överlag fortsätter att växa starkt och jag ser stora möjligheter för oss som bolag att fortsätta växa. Jespers nya roll med fokus på Battlecamp är i linje med vårt arbetssätt framöver där djupare ägarskap i spelen vi utvecklar och driver är av största vikt. Jag är otroligt peppad över att expandera och bygga vidare spelutvecklingsteamet till vårt kontor i Stockholm, säger Arvid Klingström, tillträdande vd för SLG.