fbpx
27.4 C
Stockholm
söndag, juni 26, 2022
HemFinansBörsenMetacon ingår samarbetsavtal för europeiska marknaden för vätgastankstationer

Metacon ingår samarbetsavtal för europeiska marknaden för vätgastankstationer

Metacon har genom sitt tyska dotterbolag Metacon GmbH ingått ett samarbetsavtal med PERIC Hydrogen Technologies Co., Ltd (PERIC) för leverans av Metacons portfölj av vätgastankstationer (HRS) i Europa, inklusive EU, EFTA och Storbritannien.

Den europeiska HRS-marknaden utvecklas snabbt kopplat till ökande marknadsbehov och en snabbt mognande bas av tillgängliga vätgasdrivna tunga och lätta fordon. Även i Sverige har det skett ett genombrott den senaste tiden i antalet aviserade HRS-projekt. Sverige går från dagens ”handfull” med tankningsalternativ för kunder, till att under de närmaste åren nå i storleksordningen 50 distribuerade tankstationer för vätgas. Med tanke på vätgaslastbilarnas och personbilarnas långa räckvidd, köld-oberoende och mycket snabba tankningstid, kommer denna utveckling att möjliggöra en mycket viktig första fas för vätgas som den framtida möjliggöraren av både klimat- och kundorienterade hållbara transporter.

Enligt avtalet kommer Metacon att använda PERIC:s mångsidiga och beprövade sortiment av lösningar och utrustning för vätgastankning. Under de senaste olympiska vinterspelen i Peking var t.ex. PERIC en ledande partner för att tillhandahålla tankningskapacitet till de 800 vätgasbussar som betjänade de olympiska spelen.

Metacon kommer att ha rätt att sälja HRS-lösningarna under eget varumärke och branding och kommer aktivt att delta i vidareutveckling eller anpassning till Metacons kunders behov i Europa.

Christer Wikner, VD och koncernchef för Metacon sade: ”Den europeiska marknaden för vätgastankstationer har börjat växa och vi förväntar oss att den kommer att växa snabbt under många år, drivet av den accelererande gröna energi- och bränsleomställningen. Vi är mycket glada över att kunna utöka vårt partnerskap med PERIC för elektrolysörer till att nu även omfatta HRS-området. PERIC är en av världens ledande aktörer inom tillverkning av vätgassystem och tillsammans ser vi en möjlighet att möta de framväxande behoven på den nordiska och europeiska marknaden”.

Om skribenten

PRESSMEDDELANDE

- Advertisment -