Maria tar över VD-posten efter Carola Lissel, som är ny Strategy Director för Visma i Sverige. Maria har en gedigen bakgrund från att leda och bygga organisationer inom mjukvara och kommer närmast från Knowit Development AB i Sverige där hon varit VD. Maria har lång erfarenhet av transformation till molntjänster och drivs av att leda och utveckla människor, skapa förändring och bygga framgångsrika organisationer och lösningar.

Visma Software AB har under de senaste åren utvecklats till en ledande leverantör av molnbaserade affärssystem i Sverige och en kunskap-hub när det gäller att hjälpa medelstora och stora företag att effektivisera genom att automatisera sina processer.

– Med min långa erfarenhet av att leda organisationer inom digitalisering, mjukvara, partnerförsäljning  och konsultverksamhet blir Visma en perfekt match. Jag ser verkligen fram emot att kombinera min kunskap och erfarenhet med mina nya kollegor och lyfta värdet för både kunder och partners till nästa nivå, från en redan imponerande position, säger Maria Börjesson.

– Med Maria Börjesson som VD för Visma Software AB kan bolaget växa ytterligare. Hennes erfarenhet av mjukvaruutveckling kommer att bli en viktig komponent i framtida tillväxtprojekt. Vi är väldigt glada över att få välkomna Maria till Visma och ser fram emot vår resa tillsammans, säger Yvette Hoogewerf, styrelseordförande i Visma Software AB.