ManageEngine, den indiska utmanaren inom IT-hantering, har svenska kunder som den populära hamburgerkedjan Max och telekommunikationsjätten Tele2. Under deras stora användarkonferens i april, som arrangerades tillsammans med distributören Inuit, avslöjade företagets vd Rajesh Ganesan företagets framtida strategi.

“Vårt mål är att erbjuda en plattform av lösningar som skapar nytta på olika nivåer inom organisationen, från individens arbetsvardag till företagets övergripande cybersäkerhet,” förklarade Rajesh Ganesan.

AI i fokus för svenska kunder

Med det nya AI-regelverket från EU, känt som AI-act, måste företag anpassa sin användning av AI. Ramprakash Ramamoorthy, chef för utveckling av AI och maskininlärning på ManageEngines moderbolag Zoho Corp, betonade AI:s roll i att skydda företag från intrång och bedrägerier.

“AI kan bidra till mer intelligent och kontinuerlig autentisering. Till exempel kan systemet införa ett extra autentiseringssteg om någon försöker exportera tusentals lösenord,” sa Ramprakash Ramamoorthy. “AI kan också anpassa övervakningen efter användarnas behov. Om systemen går ner behöver olika personer i företaget se olika information, inte samma dashboard.”

Han underströk även vikten av en företagskultur som undviker skuldbeläggning och istället ser varje incident som en möjlighet att lära.

Integrerad och kontextuell intelligens

“Vår AI-strategi är att göra IT-hanteringen enklare och mer intelligent för företag i alla storlekar. AI ska inte vara en komplex, fristående teknik utan något som är djupt integrerat i de lösningar som företagen redan använder,” tillade Rajesh Ganesan. Detta koncept kallas kontextuell intelligens.

Förberedelser för NIS2

Förutom AI-act är svenska IT-organisationer mitt i förberedelserna för NIS2, EU:s nya obligatoriska cybersäkerhetsdirektiv som träder i kraft i oktober. Rajesh Ganesan ser positivt på NIS2 och menar att det innebär förändringar som företagen ändå behöver göra.

“För oss innebär NIS2 ett dubbel perspektiv: hur vi kan hjälpa våra kunder att följa reglerna och hur vi själva följer dem. När GDPR infördes var vi redo ett år i förväg. Cybersäkerhet och integritet är så viktiga att de måste få den tid och de resurser som krävs, även om det betyder att stoppa världen,” avslutade han.