Lyvia Group, en ledande europeisk koncern inom teknik och mjukvarulösningar, har idag tillkännagett förvärvet av Aditso AB och Aditso Hosting AB, ett svenskt IT-företag specialiserat på affärskritiska tjänster inom privat och offentlig hosting, applikationsdrift och IT-infrastruktur. Förvärvet tillför gruppen ett EBITDA på 21,5 miljoner SEK.

Aditso utmärker sig som ett framträdande svenskt IT-företag med huvudkontor i Göteborg och närvaro i både Stockholm och Söderhamn. Företaget har även en särställning som enda svenska certifierade tekniska partner till Visma, vilket ytterligare stärker dess rykte som en ledande leverantör av teknisk expertis inom Visma ERP.

“Vi är entusiastiska över de möjligheter detta förvärv för med sig. Genom att förena oss med Lyvia Group är vi övertygade om att vi kan accelerera och expandera vår marknadsnärvaro. Denna sammanslagning skapar en dynamisk synergi som kommer att driva Aditsos tillväxt och öppna upp möjligheter att ansluta till ett omfattande nätverk av entreprenörer. I gengäld kan vi dra nytta av vår expertis inom IT-infrastrukturer och moderna arbetsplatslösningar för att assistera andra företag inom Lyvia i att bygga starkare relationer med sina kunder,” säger Christian Tholinsson, VD för Aditso.

Aditsos grundare och ledande partner åtar sig att leda företagets tillväxt, vilket säkerställer en stabil ledning under dess fortsatta expansion.

“Vi är mycket glada att kunna meddela att Aditso ansluter sig till Lyvia-familjen. Med Aditsos förstklassiga erbjudande inom privat och offentlig hosting, applikationsdrift och exceptionella tekniska färdigheter inom Visma ERP kommer vi att markant föra fram vår position och stärka vårt kunderbjudande inom Lyvia Group. Partnerskapet erbjuder enorma expansions- och samarbetsmöjligheter tillsammans med våra övriga gruppföretag, vilket banar väg för ytterligare organisk tillväxt,” säger Andreas Ekblom, Head of Software and Expert Services på Lyvia Group på Lyvia Group.

Förvärvet av Aditso breddar Lyvias portfölj av affärskritiska mjukvarulösningar inom ERP samt positionerar företaget för en hållbar organisk tillväxt.