Fintech-bolaget Lunar blir ny sponsor till det amerikanska formel 1-stallet Haas, och mer specifikt till danske föraren Kevin Magnussen. Samarbetet innebär att Lunar kommer synas på såväl Magnussens tävlingsdräkt som hans bil. 

–Jag älskar att Lunar är en modig, nordisk bankutmanare som inte är rädda för att göra saker och ting annorlunda, precis som Haas och jag. Vi står alla bakom Lunars målsättning att få människor att ta kontroll över sin ekonomi, och det gör att jag är väldigt glad över det här samarbetet. Att därtill ha en partner från samma land som jag själv kommer stärka vår lokala närvaro än mer, vilket är positivt för alla inblandade, inklusive alla fans. Jag är dessutom säker på att vi kommer ha en hel del kul på vägen, säger Kevin Magnussen, F1-förare i Haas F1 Team.

–Vi är väldigt exalterade över att slå oss samman med Haas F1 Team. Mycket eftersom de tar ett stort ansvar när det handlar om att göra sporten tillgänglig för alla, precis som vi på Lunar vill göra finansiella ärenden mycket enklare, snabbare och mer lättillgängligt för gemene man. Sedan är det klart att det är extra kittlande att sponsra Kevin Magnussen, vars revanschlusta och driv är något vi sannerligen inspirerats av, säger Ken Villum Klausen, grundare och VD, Lunar.

Haas F1 Team och Kevin Magnussen kommer till helgen att tävla i Miamis Grand Prix, vars femte deltävling är den första någonsin på Miami International Autodrome.