Ligna Energy, banbrytaren inom hållbara energilagringslösningar, meddelar att de har avslutat en framgångsrik bryggfinansieringsrunda på 10 MSEK. Denna finansiering kommer att stödja företaget i att nå sitt ambitiösa mål att starta volymproduktionen under 2024. Det framgår enligt bolagets pressmeddelande.

“Med den här kapitalinjektionen växlar vi upp för att lansera vår nästa produkt, ‘S-Power 2’, i höst. Denna uppgraderade produkt är redan hos ett antal utvalda kunder för utvärdering, och vi räknar nu med snabbare integration i deras system, högre förbeställningsvolymer och ökad försäljning. Samtidigt ökar vi vår produktionskapacitet vid vår anläggning i Norrköping,” säger VD Peter Ringstad.

Denna finansieringsrunda lockade både nya och befintliga aktieägare, inklusive Klimatet Invest och partners samt Navigare Ventures. Bland de nya investerarna ingår Neptunia Invest och Cebon Group, som inte bara tillför kapital utan även ovärderlig marknadskompetens till företagets utvecklingsresa. Cebon Group, en framstående distributör av batterier i Europa, samarbetar redan med Ligna för att ta “självförsörjande lösningar” till en ny nivå inom Internet of Things (IoT)-marknaden.

Ligna Energy är ledande när det gäller att omvandla hållbar energilagring inom IoT-marknaden med sin produktserie ‘S-Power’, som är skräddarsydd för självförsörjande elektronik. S-Power-produkterna kännetecknas av sin imponerande tunnhet och oslagbara hållbarhet, vilket gör dem till det föredragna valet för hållbar IoT-utveckling.

Genom att utvinna energi från källor som ljus eller radiosignaler och lagra den i S-Power-enheter förblir elektroniken strömförsörjd under hela sin livslängd. Det finns inget längre behov av underhåll eller hantering av skadliga batterier. Dessutom höjer S-Powers innovativa design materialets effektivitet till nya höjder. Resultatet? IoT-applikationer som spårare och digitala hyllkantsetiketter blir inte bara tunnare utan också mer konkurrenskraftiga.