Lesslie Technologies AB meddelar idag att de säkrat 18 miljoner SEK i en övertecknad nyemission ledd av Wellstreet för att accelerera sin tillväxt och fortsätta skapa banktjänster som sparar kostnader och tid genom att automatisera bokföring och administration för Sveriges företagare. Lesslie, som grundades 2020, har under det senaste året vuxit med över 500 % och fått hundratals nya företagskunder. Nu växlar bolaget upp ytterligare med stöd från bland annat investmentbolaget Quinary, David Craelius (f.d. Klarna CTO) och Erik Seifert (f.d. ordförande för Swish).

Innovativ finansteknik stöder svenska företag

Lesslies nuvarande tjänst, Lesslie PAY, har snabbt blivit avgörande för många svenska företag. Med en kontrakterad kundbas och en betalvolym på över 5,0 miljarder SEK är tjänsten optimalt positionerad för att hjälpa företag att spara betydande belopp. I det nuvarande ekonomiska klimatet, där företagare noggrant överväger varje utgift, minskar Lesslie PAY växlingskostnader och bankavgifter samtidigt som bokföringen för utlandsbetalningar och valutaväxling förenklas.

En röst från investeraren

Armando Coppola, partner och fondförvaltare på Wellstreet, uttrycker sitt stöd: “Jag är väldigt glad över möjligheten att få stödja Lesslie i denna fas. Deras innovativa tillvägagångssätt att erbjuda kostnadseffektiv och snabb valutaväxling för små och medelstora företag positionerar dem som en verklig utmanare i branschen. Denna investering ligger i linje med min övertygelse om att driva positiv förändring och effektivitet i det finansiella ekosystemet, och jag är övertygad om företagets potential att kunna göra en betydande inverkan.”

Effektivisering och besparingar för företag

Under 2023 sparade Lesslie PAY över 10 miljoner kronor åt sina kunder. Tjänsten erbjuder ett transparent och lägre valutapåslag, inga transaktionsavgifter och automatiserar bokföring och tillhörande underlag – helt kostnadsfritt. Integrerad med flera ERP-system såsom Fortnox, Visma och Microsoft Business Central, samt med bankerna och Skatteverket, sköts upprättande och onboarding digitalt utan krångliga integrationsprojekt.

Framtidens vision: En Neobank för importörer och exportörer

Med årliga betalvolymer för import och export i Sverige som överstiger 6000 miljarder SEK, siktar Lesslie på att bli en Neobank för denna marknad. Genom att expandera sitt produktutbud ytterligare, planerar företaget att erbjuda fler finansiella produkter och administrativa tjänster. “Vi vill ge våra kunder mer valuta för pengarna,” säger Gunnar Rytterling, VD för Lesslie Technologies AB. “Det kan handla om allt från att sänka bankavgifter, ge bättre valutakurser till att minska redovisningskostnader.”

Lesslie befinner sig i en spännande fas av sin utveckling. Med imponerande tillväxt och framgångsrik finansiering som grund, har företaget ambitiösa mål att gå från startup till scaleup under 2024.