Ledyer tar in 13 MSEK för att påskynda tillväxten och expandera

Investeringsrunda med affärsänglar

Ledyer, grundat 2021 inom Venture Studion DevCode Group, har nyligen säkrat en investering på 13 miljoner SEK. Denna runda leds av affärsänglarna Thomas och Joakim Ivarson. Kapitalet avses att användas för att expandera organisationen, förbättra produkten och öka tillgängligheten av deras lösningar.

Ledyers tillväxt och marknadsposition

Sedan starten har Ledyer framgångsrikt utvecklat och lanserat sin plattform på den svenska marknaden. Deras fokus ligger på att accelerera tillväxten för digitala B2B-företag genom en kundresa anpassad för den moderna kunden, både för slutkunder och återförsäljare. Ledyers innovativa tjänster har lockat ett brett spektrum av handlare, från de med erfarenhet inom företagsförsäljning till de som tidigare riktat sig mot privatkonsumenter men nu vill nå företag, kommuner och andra organisationer.

Partnerskap och framtida strategier

Det starka partnerskapet mellan investerarna och entreprenörerna förväntas möjliggöra genomförandet av viktiga strategiska initiativ och investeringar. Ledyer planerar att inte bara växa i Sverige utan även expandera mot Norge, Finland och Danmark.

Ledyers erbjudande

Ledyers lösning revolutionerar handeln mellan företag genom att sätta en ny standard för B2B-betalningar. Med fokus på att förenkla och effektivisera B2B- och B2G-e-handeln, strävar de efter att skapa framgångsrika affärsrelationer genom en användarvänlig och sömlös upplevelse.

Linus Sandberg, medgrundare och VD på Ledyer: “Vi är entusiastiska över att ha fått in kapital och kan fortsätta vår tillväxtresa. Vi har ett starkt momentum och agerar i ett spännade segment med stark potential för tillväxt, trots det nuvarande klimatet i ekonomin. Den tillit och det stöd vi har fått från våra investerare reflekterar den energi och det hårda arbete som varje person på Ledyer har bidragit med sedan starten av bolaget. Utöver den betydande finansiella investeringen så är det engagemanget och förståelsen för vår bransch och affärsmodell som verkligen utmärker våra partnerskap. Detta nya kapitel i Ledyers historia är en spännande tid för oss, och vi ser fram emot att fortsätta bana väg inom betalningslösningar för handel inom business-to-business och business-to-government”

Joakim Ivarson, affärsängel (ex. Tink): “Vi är väldigt glada över att ha fått förtroende att stötta Ledyer på deras resa att ta B2B-betalningar till nästa nivå. En allt större del av företagsinköp går mot e-handel och trots stora förändringar på konsumentsidan det senaste årtiondet lämnar B2B-upplevelsen mycket att önska för både kunder och handlare. Ledyer har på ett imponerande sätt utvecklat en helhetslösning som eliminerar klyftan och möjliggör smidiga, säkra och lönsamma betalningar för B2B-handel. Vi har fått ett oerhört starkt förtroende för grundarteamet som har djup kompetens och erfarenhet från bland annat Klarna och Svea och vi ser fram emot att tillsammans göra livet enklare för handlare och kunder inom B2B.”