Tidigare anställda från Klarna, Svea Bank, Kivra och Wordline, tillsammans med DevCode Group, lanserar en innovativ betalplattform för B2B-handel.
Ledyer erbjuder marknadens främsta B2B-köpupplevelse, med minimal friktion och hög säkerhet, för en ökad försäljning. Lösningen integreras i handlarens e-handelsplattform, och kan även integreras mot affärs- och ekonomisystem för enklare orderhantering och avstämning.

Ledyer påskyndar tillväxten för digitala B2B-företag, genom att erbjuda lösningar för en kundresa anpassad för den moderna företagskunden; före, under och efter genomfört köp. Detta oavsett om säljaren vänder sig till slutkunder eller är återförsäljare.

Vi är alla krävande kunder
Det saknas goda förutsättningar för bolag att sälja på nätet och i butik mot kunder inom B2B och B2G. Det beror bland annat på att dagens betallösningar ofta är eftersatta, vilket bidrar till sämre flexibilitet och användarvänlighet för både det säljande företaget och den handlande kunden.
Grundarna, som kommer från olika bolag inom fintech, har lång erfarenhet av hur B2C-kundernas köpupplevelse har förbättrats till vad den är idag. Nu tar teamet sina erfarenheter till B2B-handeln, för att hjälpa e-handlarna att öka sin omsättning inom B2B-segmentet.

Tack vare vår gemensamma erfarenhet från fakturerings- och betalningsbranschen har vi en god förståelse för vad som krävs för att tillgodose behovet från olika typer av handlare och av kunderna som finns inom B2B och B2G, säger Tobias Ericson, COO och medgrundare på Ledyer. Med Ledyer vill vi personalisera köpresan för företagskunder, bort från traditionella betallösningar, och tillgodose kundernas förväntningar om personligt bemötande och snabba enkla betalningar.

Linus Sandberg, VD och medgrundare till Ledyer förklarar; Ledyers fokus är att paketera den perfekta slutkundsupplevelsen tillsammans med de behov som handlare har vad gäller hela köpresan – kompromisslöst! Från att slutkunden kommer in till handlaren, på nätet eller i butik, till att köpet slutförs och betalas. Allt från en och samma betallösning och genom en integration. Med Ledyer ska det vara lika enkelt att handla som företag, eller annan verksamhet, som det är att handla som privatperson idag.

Grundarteam med över 50 års erfarenhet från fintech
Linus Sandberg och Tobias Ericson har gedigen erfarenhet från betalningsbranschen och träffades 2010 på Svea Bank. Linus gick sedermera vidare till Klarna där han arbetade med flera av Nordens största e-handlare under många år.
Linus och Tobias slog sig samman med Pedro Hansson och tillsammans insåg de snabbt att de hade väldigt goda förutsättningar för att skapa en betalplattform för nästa generations B2B-handlare.
När Linus och Tobias berättade sin vision om hur framtidens köpupplevelse borde se ut i kombination med lösningar som redan fanns inom DevCode Group, bokade vi upp kundmöten för att testa hypotesen.
-Behovet var minst sagt stort, och möjligheterna att kunna skapa nästa generations lösning uppenbar, säger Pedro Hansson, VD för DevCode Group.
Ledyer, är den senaste satsningen inom företagsgruppen, som dessförinnan bland annat varit med och grundat betalplattformen PaymentIQ / DevCode Payment AB, Nordkap, Luminary och det snabbväxande ID-företaget DevCode Identity.
När sedan Peter Larsson från Worldline, och Tim Jackleus från Kivra blev intresserade av att vara del av satsningen, var start-teamet formerat.

Thoren Tillväxt går med tidigt
Ledyer, en del av venture studion DevCode Group, tar in Thoren Tillväxt som delägare och i styrelsen.

För Thoren Tillväxt är det en investering som tickar i flera boxar. I första hand handlar det om kombinationen av ett mycket branscherfaret grundarteam och den kvalité som huvudägaren DevCode Group under åren uppvisat i de bolag de engagerat sig i. De bygger rätt från början, säger Marcus Isaksson, Thorén Tillväxt.

Thoren Tillväxt har sedan tidigare investerat i företag som Savelend, Lunar och Sileon, och kommer in i satsningen med både nätverk, kapital och kunskap.

-Genom att vi nu fått in Thoren Tillväxt som ägare har vi fått in värdefull kunskap i styrelsen, och säkrat finansieringen av Ledyers BNPL-erbjudande, säger Pedro Hansson. Linus Sandberg fortsätter; -Utöver finansiering bidrar Thorén Tillväxt med lång erfarenhet och rutin från finansbranschen.