Verdion och Tritax EuroBox plc, två framstående europeiska företag inom logistikfastighetsbranschen, har nyligen tillkännagivit att de säkrat Aprilice, en betydande aktör på den skandinaviska solcellsplattformsmarknaden, som ny hyresgäst i en del av E4 Park Rosersberg, deras nya logistiknav beläget norr om Stockholm.

Aprilice, en framträdande grossist inom solcellsbranschen, är känd för att förse företagskunder över hela Norden med solcellsprodukter. Företaget planerar att flytta in i DC2-byggnaden, som sträcker sig över 5 007 kvadratmeter, från och med den 1 mars 2024. Denna expansion är en del av Aprilices bredare strategi för att växa på den svenska marknaden. Den nya anläggningen kommer att innehålla 4 034 kvadratmeter av toppmoderna lagerutrymmen samt ytterligare utrymmen för kontor och teknik.

E4 Park Rosersberg är en imponerande anläggning som totalt omfattar 31 435 kvadratmeter. Dess läge erbjuder direkt tillgång till motorvägen E4, och ligger bara en halvtimmes bilresa från centrala Stockholm. Dessutom är anläggningen belägen nära en stor intermodal godsterminal, lokala transportförbindelser och bekvämligheterna i Rosersbergs centrum. Med sin toppmoderna design och fokus på drift- och energieffektivitet, uppfyller anläggningen kvalitetsnivån BREEM Very Good. Den är även utrustad med faciliteter som 12 meters fri inomhushöjd, en golvbärighet på 50 kN/kvm och tak som är förberedda för installation av solcellspaneler.

Utöver den byggnad som Aprilice kommer att flytta in i, erbjuder E4 Park Rosersberg tre ytterligare byggnader, som var och en är mellan 8 500 och 9 300 kvadratmeter stora och redo att hyras ut. Uthyrningen av dessa faciliteter hanteras av Savills, ett företag känd för sin expertis inom fastighetsrådgivning.

Fredrik Salman, Investment Manager på Verdion, kommenterade utvecklingen och noterade att Rosersberg under de senaste åren har etablerat sig som en central nod för last-mile leveranser. Han framhöll att områdets distributionsmöjligheter fortsätter att göra det till en av de mest attraktiva platserna för företag inom Stockholmsregionen. Aprilices beslut att etablera sig i Rosersberg ses som ett starkt bevis på områdets attraktionskraft och dess utmärkta lagermöjligheter.

James Charlesworth, Director – Asset Management på Tritax EuroBox plc, uttryckte också sin entusiasm över att välkomna Aprilice som den första hyresgästen till den nyligen färdigställda anläggningen. Han betonade företagets fortsatta engagemang för att leverera och förvalta högkvalitativa, ESG-ledda anläggningar på strategiska platser. Genom aktiv förvaltning och implementering av hållbarhetsinitiativ, siktar Tritax EuroBox plc på att ytterligare höja värdet på dessa platser.