Från och med måndag kommer banken att höja räntorna på alla sparkonton, samtidigt som de idag har sänkt bolåneräntorna för flera bindningstider.

Landshypotek har varit snabb med att höja sparräntorna både under hösten och våren, med den senaste höjningen i slutet av april. Trots detta höjs räntan återigen nu, med 0,20 procentenheter från och med måndagen. Räntan på bankens mest populära sparkonto kommer att uppgå till 3,10 %. Landshypoteks sparkonton erbjuder fria uttag, saknar avgifter och bindningstider, och täcks självklart av insättningsgarantin*.

– Vi har välkomnat rekordmånga nya sparkunder till oss sedan vi började gå i täten med att höja sparräntorna. I en tid med ekonomisk osäkerhet, höga kostnader och många som kämpar med att få vardagsekonomin att gå ihop, märker vi ett ökat intresse för trygga sparformer med bra ränta, samtidigt som man snabbt kommer åt sina pengar om de behövs för att täcka sina utgifter, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef på Landshypotek Bank.

De nya sparräntorna gäller från och med måndag 15 maj. Bästa sparräntan är det för medlemmar i Landshypotek, som på bl.a. skogskonto får en ränta på 3,15 %.

Redan i dag sänks räntorna på bolån på bindningstider på ett år och längre med upp till 0,25 punkter. Störst sänkningar, 0,25 procentenheter, görs på de längre bindningstiderna 3–5 år. Bankens 5-åring landar på en bästa ränta på 3,79 % (3,86 % effektiv). Landshypotek erbjuder transparenta räntor och arbetar inte med bindningar till helhetserbjudanden.

– Kunderna har med Riksbankens styrmedel fått uppleva snabbt ökande räntor, så därför känns det extra glädjande att kunna erbjuda sänkta räntor. Det här är en möjlighet för dem som vill ha en trygghet i sin ekonomi och för sin månadskostnad, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren.