Idag lanseras Power Women in Tech-podden, en podcast som syftar till att ge inspiration till kvinnor i techbranschen. Podden är ett initiativ från Nordnets karriärnätverk Power Women in Tech och är driver av Nordnets Heidi Ershult, Head of Talent Acquisition och kommunikatören Tina Berglund. I podden intervjuer de kvinnor i techbranschen om deras karriärresa, drivkraft och diskuterar hur man tillsammans kan få fler kvinnor att välja en yrkesmässig framtid inom tech.

Första gäst i podden är Michaela Forni, influencer, entreprenör och grundare av appen Baby Journey. Michaela delar med sig av hur det var att realisera idén om en app för gravida och nyblivna föräldrar, hennes relation till sin inre prestationsprinsessa och skillnaden mellan tech- och influencer-branschen.

“Vi vill skapa ett forum där kvinnor kan relatera till varandra och inspireras kring sina framtida karriärer. Genom att låta våra lyssnare lära känna kvinnorna bakom framgångarna hoppas vi podden ska göra abstrakta drömmar mer konkreta”, säger Tina Berglund.

Under våren kommer det att bjudas på engagerande samtal med bland annat Liv Sandberg, nordisk vd på TikTok, Elsa Bernadotte, grundare av appen Karma, Nasim Bergman Farrokhnia, Senior Industry Advisor på Microsoft, Aurore Belfrage, grundare av SusTechable och Kristina Trossmo, Head of Engineer på Nordnet. Podden har premiär idag och är tillgänglig på alla vanliga plattformar.