Det är en krävande tid för fintech-bolag just nu. Många aktörer behöver skär ner och osäkerheten på marknaden har varit stor, men Dintero har haft en framgångsrik höst och hämtar nya 30 miljoner. Bring Ventures går in som ny investerare och Schibsted Ventures deltar igen.

– En kvalitetsstämpel i dagens marknad, säger grundaren Daro Navaratnam om nyemissionen.

Dintero levererar en allt-i-ett-lösning för digitala tjänster som kräver sömlösa betalningar. Med modern teknologi har man byggt en plattform för betaltjänster, som ger nätbutiker en gemensam lösning för alla de mest populära betalningsmetoderna, samt ger plattformar och marknadsplatser möjlighet att dela upp betalningar mellan flera leverantörer.

– Efter lanseringen i mars har det varit ett stort intresse för vår nya produkt Split Payment och vi märker att vi levererar en lösning som entreprenörer och utvecklare har saknat, säger marknadschef Kaja Amundsen Tenfjord.

I mars 2021 genomförde Dintero en nyemission på 10 miljoner NOK och har sedan dess upplevt en trefaldig tillväxt. I höst har Dintero samlat in ytterligare 30 miljoner.

– Den nya investeringen gör att vi kan fokusera på att ta nästa stora steg i att förenkla betalningar för våra kunder i Norden, säger grundare och VD för Dintero, Daro Navaratnam. Vårt mål har alltid varit att leverera en one-stop-shop för betalningar, även när våra kunder och partners behöver lösa komplexa problem, som när en plattform vill skicka en betalning till flera säljare. Detta kommer vi att leverera i hela Norden, där våra kunder och partners bara behöver en enda integration och får tillgång till alla betalningsmetoder som Swish, Vipps, MobilePay, kortbetalningar, Apple Pay och uppskjutna betalningar i Norden, tillägger han.

Det har skett ett kraftigt fall i värderingar för liknande techbolag och marknaden har varit pressad. Inte den bästa utgångspunkten för att samla in nya pengar, men Dintero har med sin teknologi, kundbas och planer för framtiden visat en enorm tillväxtpotential. Den här rundan av kapitalanskaffning bekräftar förtroendet de har från sina investerare.

– Det har förekommit överteckning, och det är verkligen en kvalitetsstämpel, särskilt så som marknaden ser ut nu, säger Navaratnam.

Flera av de tidigare investerarna har valt att återinvestera, däribland Schibsted Ventures som har tecknat igen, medan Bring Ventures är en ny investerare i Dintero – och det är ett perfekt partnerskap, anser Amundsen Tenfjord.

– För Dintero är Bring Ventures en väldigt bra match. De är starkt engagerade i e-handel och tillsammans kommer vi att kunna tillhandahålla en helhetslösning för nätbutiker och marknadsplatser, säger Amundsen Tenfjord. Tillsammans tar vi hand om viktiga tekniska och praktiska funktioner, så att våra kunder kan fokusera på sin kärnverksamhet, tillägger hon.

Bring Ventures är den norska postkoncernens investeringsenhet, som har 13 startupbolag i portföljen.

– Vi investerar i Dintero för att vi är övertygade om att smarta betalningslösningar kommer att spela en viktig roll i framtiden. Vi ser också att funktioner i “Split Payment” kan användas i flera av våra andra portföljbolag, säger Anett Berger Sørli, investeringsdirektör på Posten-ägda Bring Ventures.

Schibsted Ventures, som är en av Nordens ledande corporate venture-aktörer med 30 bolag i portföljen, följer också upp sin investering i Dintero.

– Vi har följt Daro och hans team under flera år och är imponerade av vad de har åstadkommit. Daro är en erfaren entreprenör som vet vad som krävs, och vi tror absolut att han kommer att lyckas med Dintero. Schibsted stöttar företaget med varumärkesbyggande och marknadsföring och vi har lång erfarenhet av betallösningar och marknadsplatser som vi tror kan bidra till att accelerera bolagets tillväxt, säger Rune Røsten, chef för Schibsted Ventures i Norge.