Kirkby lämnar Telia

Idag meddelar Telia Company att VD och koncernchef Allison Kirkby har beslutat sig för att lämna bolaget för att tillträda som VD för BT Group Plc. Detta kommer efter tre år av ledarskap, vision och starkt fokus på värdeskapande under hennes tid vid Telia. Hennes avgång lämnar en viktig roll vakant, men samtidigt ger den henne möjlighet att söka en ny utmaning i Storbritannien. Aktien är i den inledande handeln ner ca 3 procent.

Allison Kirkby tillträdde rollen som VD och koncernchef för Telia Company den 4 maj 2020 och har sedan dess varit en central figur i bolagets omvandling. Hon implementerade en förnyad strategi med tydligt fokus på Norden och Baltikum, och detta ledde till en återgång till tillväxt i hela verksamhetsområdet. Under hennes ledarskap har Telia genomgått betydande förändringar för att möta de utmaningar och möjligheter som den moderna teknologiska världen erbjuder.

Lars-Johan Jarnheimer, styrelseordförande för Telia Company, uttrycker sin uppskattning för Allisons insatser: ”Jag vill på styrelsens vägnar tacka Allison för hennes dedikerade ledarskap och starka fokus på att skapa värde under hennes tid som VD. Hennes engagemang för att driva tillväxt, digitalisering och förenkling inom organisationen har haft en bestående inverkan på företaget. Vi beklagar att hon lämnar, men vi önskar henne lycka till i hennes framtida karriär. Samtidigt är vi tacksamma över att hon stannar i sin nuvarande position tills efter den 31 januari 2024, vilket ger oss tid att säkerställa en smidig övergång och fortsatt framsteg.”

Allison Kirkby själv uttrycker stolthet över vad som har uppnåtts under hennes ledning: ”Jag är oerhört stolt över de framsteg vi har gjort tillsammans de senaste tre åren, trots de utmaningar vi mött. Telia spelar en viktig roll för sina kunder och samhällen där bolaget verkar och är väl rustat för att bli ännu mer relevant för sina kunder framöver. Det har varit en ära att arbeta tillsammans med så många duktiga kollegor och ledare över Norden och Baltikum för att skapa ett bättre Telia. Efter nästan tio år långt borta från min familj och med en unik möjlighet i Storbritannien har jag noga övervägt och bestämt mig för att lämna Telia och ta mig an den nya utmaningen. Under tiden kommer jag att fortsätta fokusera på min nuvarande roll och driva vår pågående agenda med fullt engagemang fram till slutet av min anställning.”

Allison Kirkby har verkligen lämnat ett positivt avtryck på Telia Company genom sin starka ledarskapsstil och strategiska riktning. Hennes beslut att anta en ny utmaning visar på hennes passion för att ständigt utvecklas och hitta nya sätt att göra skillnad i företagsvärlden. Samtidigt ger hennes beslut Telia Company möjligheten att påbörja en rekryteringsprocess för att hitta en efterträdare som kan fortsätta driva bolaget framåt och bygga vidare på de framgångar som uppnåtts under hennes tid som VD.

Vi önskar Allison Kirkby stort lycka till i hennes nya roll som VD för BT Group Plc och ser fram emot att följa Telia Companys fortsatta framgångar under den kommande rekryteringsprocessen och den nya VD:s ledarskap. Telia är på en spännande resa, och med rätt ledare kommer bolaget säkerligen fortsätta att vara en viktig aktör inom telekombranschen och en pådrivande kraft för digitalisering och innovation i Norden och Baltikum.