Kindred Group meddelade på onsdagskvällen, efter börsens stängning att deras VD, Henrik Tjärnström, har sagt upp sig med omedelbar verkan. Styrelsen har utsett Nils Andén till tillförordnad VD, också med omedelbar verkan. Denna nyhet har väckt uppmärksamhet inom spelindustrin och hos aktieägarna.

Nils Andén är ingen nykomling i Kindred-familjen. Han har tidigare innehaft flera viktiga befattningar inom företaget, inklusive Head of Poker, Head of Established Markets och Chief Marketing Officer för varumärket Unibet. Andén återvände till Kindred under 2020 som Chief Commercial Officer och har en gedigen erfarenhet av företagets verksamhet. Han uttryckte sin entusiasm för den nya rollen och betonade sin tro på Kindreds potential och framgång.

Henrik Tjärnström, som nu avgår som VD, har varit en central figur i Kindreds resa genom åren. Han har framgångsrikt navigerat företaget genom viktiga milstolpar och lämnar nu över rodret till Andén. Tjärnström uttryckte sin tillfredsställelse över styrelsens val och betonade vikten av en smidig övergång.

Evert Carlsson, styrelseordförande för Kindred, uttryckte sin tacksamhet gentemot Tjärnström och önskade honom lycka till i framtiden. Han betonade också styrelsens förtroende för Nils Andén och betecknade honom som lämplig för rollen som tillförordnad VD.

Kindred bekräftar också sin guidning för 2023, vilket ger aktieägare och intressenter en viss trygghet inför framtiden.

Nils Andén har en imponerande bakgrund inom spelindustrin. Innan han återvände till Kindred 2020 arbetade han som försäljningschef för olika regioner och som Chief Marketing Officer för varumärket Unibet. Han har också haft ledande befattningar på företag som CurrencyFair och GVC Group. Dessutom är han ledamot i styrelsen för EasyPark Group.

Kindreds val av Nils Andén som tillförordnad VD är ett strategiskt steg som kommer att forma företagets framtid. Med hans kunskap och erfarenhet förväntas han axla rollen på ett framgångsrikt sätt, särskilt med tanke på de utmaningar och möjligheter som Kindred står inför.

Det återstår att se hur Kindred kommer att utvecklas under Nils Andéns ledning. Med en stark tro på företagets framtid och en stabil grund att bygga vidare på kommer Kindred att fortsätta vara en betydande aktör inom spelindustrin.