Erika Eliasson valdes till ny styrelseledamot i Kameo vid den extra bolagsstämman den 31 aug 2021. Genom valet av Erika Eliasson stärker styrelsen sin kompetens inom fintech och kommunikation. Det framgår av ett pressmeddelande.

Erika har en djup kunskap inom fintech och kommunikation och har egen erfarenhet av att bygga framgångsrika fintech-företag och starka varumärken. Kameo är i en kraftig tillväxtfas med starka och kunniga ägare så som Ilija Batljan och ABG Sundal Collier. Vi är väldigt glada över att välkomna Erika till Kameos styrelse och är säkra på att Erika, med sin kompetens kommer att bidra till att stärka vår position som den snabbast växande investeringsplattformen för fastighetsprojekt i Skandinavien. Kameo har 1,7 miljarder SEK i total utlåning och vårt mål är att nå 2 miljarder SEK under året”, säger Sebastian Harung, CEO och grundare.

Erika Eliasson har 20 års erfarenhet från den finansiella sektorn. För närvarande är hon senior advisor på kommunikationsföretaget Kreab, ordförande i Wellstreet FinTech Board, ordförande i Swedish Fintech Association, styrelseledamot i Goobit Group samt medlem i Realtid Advisory Board. Hon har som vice VD haft en nyckelroll i att bygga fintech-företaget Lendify. Hon har tidigare bland annat arbetat för Erik Penser Bank, Evli och Lindorff.

Kameo öppnar upp för direktinvesteringar i fastighetsprojekt till småsparare och bidrar även till ett ökat bostadsbyggande, vilket jag tycker är fantastiskt. Kameo är ett spännande bolag med ordning och reda, sunda värderingar och är i en stark tillväxtfas. Det ska bli otroligt roligt att genom styrelsen bidra till att utveckla bolaget” säger Erika Eliasson.