Intrum Sweden AB har utsett Julia Reuszner till sin nya VD från och med den 1 februari 2023. Reuszner kommer från sin tidigare roll som Chief Risk Officer för Intrum AB och har en bakgrund som CFO och tillförordnad VD för Adlibris, samt ledningen av crowdfunding-företaget Pepins. Reuszner har också en stark erfarenhet från finansbranschen, där hon har varit investeringsdirektör på private equity-bolaget CapMan och tidigare arbetat inom investment banking.

“Jag är verkligen glad över att Julia blir en del av vårt skandinaviska team som ny vd för Intrum Sverige. Med sin breda bakgrund från olika branscher i Sverige, kombinerat med hennes tydliga kundfokus och ledarskapsförmåga, är jag övertygad om att Julia kommer att göra skillnad på vår resa framåt”, säger Siv Hjellegjerde Martinsen, vd för Intrum Skandinavien.

“Jag ser fram emot att jobba närmare våra kunder och affären. Intrum har ett starkt och brett kunderbjudande och erfarenhet av att hjälpa kunder över hela Europa. Jag ser fram emot att vässa vårt erbjudande i Sverige för att hjälpa våra svenska kunder på deras resa i en snabbt föränderlig omvärld. Jag blev väldigt glad när den här möjligheten dök upp och jag ser verkligen fram emot att börja på nästa kapitel i företaget tillsammans med alla på Intrum Sverige”, säger Julia Reuszner.

Reuszners tidigare roll som CRO kommer att övertas av Johan Brodin, Chief Technology Officer (CTO) för Intrum AB, som tidigare hade rollen som CRO i sju år fram till 2019. Reuszner rapporterar till Siv Hjellegjerde Martinsen, VD för Intrum Skandinavien.